WESTKAPELLE, BELGIUM - JULY 11 : Ethan Horvath goalkeeper of Club Brugge pictured during a friendly game of Club Brugge against KV Mechelen as part of the preparation for the new Jupiler Pro League 2020 -2021 season after the suspension of competition due to the coronavirus health crisis at the Club Brugge Belfius Base camp on July 11, 2020 in Westkapelle, Belgium, 11/07/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Horvath mogelijk bezig aan zijn laatste weken in Brugge

De schrik was groot in Brugge, toen bekend werd dat Simon Mignolet positief had getest op het coronavirus. De doelman moest dan ook een streep zetten door het bezoek aan Zenit. Zijn vervanger? Ethan Horvath, die op dat moment ruim een jaar wachtte op minuten in een officieel duel. De zorgen waren er, maar de Amerikaan deed het voortreffelijk in Sint-Petersburg. Als het aan de doelman zelf ligt, vertrekt hij op korte termijn uit Brugge.

Horvath kwam twee seizoenen geleden nog tot 34 duels voor Club Brugge. Sinds Mignolet zijn komst op Jan Breydel, kan hij een basisplaats echter wel schudden. De Amerikaan begon in het afgelopen seizoen in de eerste twee competitieduels aan de aftrap, maar dat was nog voor Mignolet zijn komst. Hij speelde vervolgens nog een bekerpotje in de zesde ronde van de Croky Cup. Daar bleef het bij. Zijn minuten tegen Zenit waren dan ook zijn eerste in ruim een jaar tijd. Hoewel de Amerikaan zich thuis voelt in Brugge en een warme band heeft opgebouwd met zijn ploegmaten, vindt hij het tijd voor een nieuwe stap.

In gesprek met Het Nieuwsblad vertelt hij dat hij uitkijkt naar een nieuwe club om zijn speelkansen voor het WK in Qatar gaaf te houden. Horvath was afgelopen interlandbreak van de partij bij de nationale ploeg van de Verenigde Staten, maar kwam geen minuut in actie. Zijn laatste interland dateert van ruim twee jaar geleden. Daar wil hij uiteraard verandering in brengen. Dan zal hij wel wekelijks in actie moeten komen, wat hem in Brugge uiteraard niet gaat lukken. Ondanks dat hij slechts reservedoelman is, is hij een betere doelman geworden, vertelt hij zelf. ”Ik behoor tot dezelfde categorie als Mignolet.” Aan zelfvertrouwen ontbreekt het in ieder geval niet.

Close

Een vertrek bij Club Brugge zal hem desalniettemin zwaar vallen. Hij zal afscheid moeten nemen van ploegmaten die vrienden werden. Clinton Mata en Brandon Mechele, bijvoorbeeld. De verdedigers sprongen Horvath na het laatste fluitsignaal in Sint-Petersburg in de armen. ”Dat was heel mooi, want ik ben heel close met hen en ze weten hoe hard ik elke dag werk op de training. Ze weten dat ik alles zal doen voor de ploeg. Ook al heb ik een jaar niet gespeeld.”

Niet alleen de wedstrijd, maar ook Horvath zijn tranen tegen Zenit zal menig Club-supporter niet snel vergeten. Het was Charles de Ketelaere die met een treffer in extremis zijn ploeg de overwinning bezorgde, maar Horvath hield Blauw-Zwart met enkele puike reddingen op de been. ”Als ik die twee saves niet had moeten maken, was het niet zo emotioneel geweest”, vertelt hij. ”Maar nu hielp ik de ploeg om bij 1-1 in de wedstrijd te blijven. Toen De Ketelaere die late goal maakte, viel er enorm veel van me af. Het waren allerlei dingen gelijk.”

”Het feit dat ik al meer dan een jaar niet had gespeeld. Het feit dat ik al het extra werk dat ik had gedaan dan toch niet voor niets was geweest en ook de gedachte aan mijn ouders. Zij verkochten ooit hun huis en namen verlof om mij te kunnen laten voetballen in Europa. Door corona heb ik hen nu al bijna een jaar niet meer gezien. Al die emoties kwamen samen in dat ene moment.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws