Gelijkspelen tegen Zenit is met deze vorm niet evident'

Club Brugge voor aanvang van het nieuwe avontuur in Europa
Club Brugge voor aanvang van het nieuwe avontuur in Europa Foto: © Evgeny Vasiliev/Photo News

Hoewel Club Brugge twee keer kansloos onderuit ging tegen Borussia Dortmund, heeft de ploeg nog altijd zicht op het bereiken van de achtste finales. Een makkelijke klus zal dat natuurlijk niet worden. Er moet eigenlijk nog twee keer gewonnen worden, te beginnen volgende week tegen Zenit. Tom Boudeweel ziet dat echter niet zomaar gebeuren. Volgens de journalist van Sporza wordt het immers al lastig genoeg om zich te kwalificeren voor de Europa League.

Met vier punten uit twee duels was de start van Club Brugge meer dan prima. In de thuiswedstrijd tegen Lazio had er zelfs nog meer ingezeten. Philippe Clement en co moesten echter genoegen nemen met een gelijkspel. Blauw-Zwart hoopte de goede start een vervolg te kunnen geven tegen Borussia Dortmund, maar dat viel flink tegen. Het kwaliteitsverschil was overduidelijk. De Duitsers zegevierden twee keer met 3-0. Niet alleen Dortmund, maar ook Lazio nam zo afstand van Club Brugge.

Met nog twee duels te gaan in de groepsfase van de Champions League, lijkt de derde plek het hoogst haalbare. Een gelijkspel tegen Zenit volstaat voor kwalificatie voor de Europa League. Maar Club wil natuurlijk meer. Iedereen die de club lief heeft droomt al jaren van overwintering in de Champions League. Dat is ook nog altijd mogelijk, maar de ploeg heeft dat niet meer in eigen hand. Zowel Zenit als Lazio moet dan eigenlijk verslagen worden. Boudeweel ziet dat echter somber in. ''Winnen tegen Lazio zou op een blauwe maandag zeker kunnen, maar met wat ik de laatste weken zie, vrees ik daar voor. Met dit vormpeil denk ik dat Club Brugge niet veel te zoeken heeft in de achtste finales van de Champions League.''

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1331553217801576448?s=20

Zorgen

Zoals hierboven vermeld, is een gelijkspel tegen Zenit voldoende om ook na de jaarwisseling verzekerd te zijn van Europees voetbal. ''Zelfs gelijkspelen tegen Zenit is met deze vorm niet evident'', drukt Boudeweel zijn zorgen uit. ''Zenit is en blijft een vervelende ploeg. Club Brugge won wel in Rusland en dat was een fantastisch resultaat, maar we mogen niet vergeten dat de Russen op een bepaald moment drie of vier open kansen kregen.''

Kwalificatie voor de achtste finales van het miljardenbal zou, zeker vanuit deze positie, geweldig zijn. Ook voor het Belgisch voetbal. Een plek in de 1/16e finale van de Europa League zou ook niet misselijk zijn, alhoewel Club de laatste jaren niet veel had te vertellen in dat toernooi. ''Club heeft zeker zijn plaats in de Europa League, maar de afgelopen twee seizoenen gingen ze er wel telkens meteen uit na een 5-0 tegen Manchester United en een 4-0 tegen Salzburg. Dan word je toch op een bepaalde manier met je neus op de feiten gedrukt'', aldus Boudeweel.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand