Krepin Diatta - Photonews
Krepin Diatta - Photonews
Foto: ©Photonews

Gedreven Diatta laat zich gelden bij winnend Senegal

Simon Mignolet, Brandon Mechele, Hans Vanaken en Charles de Ketelaere zegevierden woensdagavond met de Rode Duivels. Hoewel Zwitserland nog vroeg op voorsprong kwam, was België uiteindelijk met 2-1 te sterk. Ook Michael Krmencik en Krépin Diatta kwamen in actie voor hun land. Laatstgenoemde maakte een gedreven indruk in het shirt van Senegal.

Diatta kende een moeilijke start van dit seizoen, maar is inmiddels weer van grote waarde voor zijn ploeg. Met zes doelpunten in de Jupiler Pro League is hij Clubs huidige topscorer. Ook afgelopen zondag, tijdens het bezoek aan KV Oostende, liet hij zich met een treffer gelden. Van de week meldde hij zich bij de nationale ploeg van Senegal, dat goed op weg is om zich te kwalificeren voor de Afrika Cup. Diatta en zijn landgenoten kregen gisteren bezoek van Guinee-Bissau. De flankspeler van Club Brugge begon aan de aftrap en liet zich nadrukkelijk gelden in de eerste helft.

Met enkele goede standaardsituaties bracht hij zijn ploeggenoten in de mogelijkheid om toe te slaan. Daaruit volgden echter geen treffers. Het openingsdoelpunt viel kort voor rust. Daar ging een goede actie van Diatta aan vooraf. De buitenspeler dribbelde naar binnen, verstuurde een goede steekpass, waaruit uiteindelijk een strafschop ontstond. Vedette Sadio Mané bracht zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft maakte Senegal er ook nog 2-0 van. Dankzij de zege staan Diatta en co op negen punten uit drie duels. Komende zondag wacht opnieuw een treffen met Guinee-Bissau.

Krmencik

Zowel Krmencik als Sobol kende een minder geslaagde interland. Eerstgenoemde oefende met Tsjechië tegen Duitsland. Krmencik begon aan de aftrap, maar kon het de Duitse defensie eigenlijk geen moment moeilijk maken. De spits van Club Brugge was dan ook een van de vele Tsjechen die na rust werd vervangen. Duitsland zegevierde uiteindelijk met 1-0. De enige en winnende treffer kwam al in de dertiende minuut tot stand.

Sobol kwam helemaal niet in actie. De linksback zag vanaf de bank zijn Oekraïne met 2-0 verliezen van Polen. Zaterdag treft Oekraïne Duitsland in de Nations League. Tsjechië en Krmencik krijgen zondag bezoek van Israël.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws