BRUGGE, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Thomas Delaney midfielder of Borussia Dortmund with Clinton Mata defender of Club Brugge and Emmanuel Bonaventure Dennis forward of Club Brugge durinng the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Brugge, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
© Jan De Meuleneir/Photo News

Favre is ondanks 0-3 zege op zijn hoede voor Club Brugge

Club Brugge ging drie weken geleden met 0-3 onderuit tegen Borussia Dortmund. Dat klinkt als een kansloze nederlaag, maar Blauw-Zwart kreeg wel degelijk mogelijkheden. De Duitsers gingen echter een stuk efficiënter om met hun kansen. Morgenavond staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. In het Signal Iduna Park zet de thuisploeg met een overwinning een grote stap richting de volgende ronde. Ondanks de grote favorietenrol waakt Lucien Favre voor onderschatting.

Met vier punten uit twee duels was de start van Club Brugge veelbelovend. In de thuiswedstrijd tegen Lazio deed de ploeg zich met één puntje zelfs tekort. Philippe Clement en co begonnen dan ook met veel vertrouwen aan het duel met Borussia Dortmund. Van het sprankje hoop op een goed resultaat was na ruim een half uur niets meer over. De Duitsers sloegen in een tijdsbestek van achttien minuten drie keer toe. De eindstand was bij de rust al bereikt.

”Het was een 0-3 overwinning, maar je moet de hele wedstrijd analyseren”, zei Favre in aanloop naar het duel van dinsdagavond. ”Ook zij hebben toen een paar grote kansen gekregen. Daar hoor ik niets over, maar is wel de realiteit. Ze waren heel gevaarlijk. Wij moeten uiterst geconcentreerd blijven en ons heel goed voorbereiden op deze match. Brugge is een heel goede ploeg.”

Zestienjarig toptalent

Drie weken geleden kampte Dortmund nog met enkele personele problemen. Zo moest Mats Hummels een streep zetten door het duel in Brugge en was Erling Haaland een groot vraagteken. De Noorse sensatie was echter op tijd volledig hersteld van enkelklachten en vond op Jan Breydel twee keer het net. Afgelopen zaterdag was hij wederom niet te stoppen. Met vier treffers leidde hij de defensie van Hertha BSC naar de slachtbank. In Berlijn waren de ogen ook even gericht op Youssoufa Moukoko. Het zestienjarige toptalent van Dortmund vierde zijn debuut en kan tegen Club Brugge de jongste speler ooit in de Champions League worden.

Favre wilde tijdens de persconferentie echter niet op de zaken vooruit lopen. Hij kon dan ook niet zeggen of Moukoko morgenavond minuten zal maken. ”We zullen zien. We hebben heel wat opties voorin”, aldus de oefenmeester. Dat is een understatement. Naast Haaland heeft Favre ook nog de beschikking over Marco Reus, Jadon Sancho, Thorgan Hazard, Julian Brandt en Giovanni Reyna. Middenvelder Thomas Delaney is een vraagteken. De Deen trainde zondag niet mee met de groep. Wel of geen Delaney, dat Clement en co hun borst nat mogen maken, is duidelijk.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws