MANCHESTER, UNITED KINGDOM - FEBRUARY 27 : Maxim De Cuyper midfielder of Club Brugge during the UEFA Europa League round of 32 second leg match between Manchester United FC and Club Brugge KV on February 27, 2020 in Manchester, United Kingdom, 27/02/2020 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo News

Fans hopen dat Clement de jeugd de kans geeft

Club Brugge moet het vanavond tegen KV Kortrijk doen zonder Eduard Sobol. De linksachter testte bij de nationale ploeg van Oekraïne positief op corona en zit dus in quarantaine. Ook Federico Ricca, normaal gesproken Sobol zijn vervanger, moet de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. De supporters hopen dat Philippe Clement Maxim de Cuyper de kans gunt tegen Kortrijk.

Na afloop van het bezoek aan KV Oostende uitte Clement zijn zorgen over de recente interlandbreak. Tijdens en vlak na de interlandperiodes ervoor testten meerdere spelers namelijk positief op het coronavirus. Van de week werd bekend dat ook Sobol sporen van COVID-19 in zijn bloed heeft. Dat hij het treffen met Kortrijk aan zich voorbij zou moeten laten gaan, werd al snel duidelijk. Met Ricca had Clement gelukkig een prima vervanger in huis. De Uruguayaan kwam dit seizoen weliswaar nog niet zo vaak in actie, maar maakte in de wedstrijden die hij speelde een prima indruk. Zo trad hij tijdens het bezoek aan Zenit nog aan als gelegenheids centrumverdediger.

Die rol vervulde Ricca met verve. Het ontbreken van Sobol is weliswaar vervelend en een hard gelag voor Clement, maar Club Brugge zou er niet perse minder op worden. Ware het niet dat ook Ricca niet beschikbaar is voor het duel met Kortrijk en een serieus vraagteken is voor het bezoek aan Borussia Dortmund. ”Ricca is nog niet aan het trainen, dus dan kan hij onmogelijk beschikbaar zijn”, aldus Clement tijdens de persconferentie in aanloop naar de match van vanavond.

De Cuyper

Het speculeren kon direct beginnen. Wie moet de positie van Sobol dan innemen? De Cuyper wellicht? De linksachter mocht in het afgelopen seizoen al een aantal keer opdraven en maakt een goede ontwikkeling door bij de beloften. ”De Cuyper is één van de twee opties die ik in mijn hoofd heb, maar we zullen goed moeten nadenken en creatief moeten zijn.” De andere optie zou Charles de Ketelaere zijn. De parel van de jeugdopleiding maakte al eens een prima indruk op de linkerflank.

Het is nog even afwachten wat Clement van plan is. Als het aan de meeste supporters ligt, gunt hij de kans aan De Cuyper. Wij lieten onze achterban haar licht schijnen over de keuze die Clement moet maken. ‘Goeie speler. Persoonlijk zou ik hem de kans geven’, ‘Tuurlijk een kans geven, komt uit de eigen jeugd!’ en ‘Zeker, serieus goede linkervoet’, klinkt het onder meer. Mocht Clement daadwerkelijk de voorkeur geven aan De Cuyper, worden het zijn eerste minuten voor de hoofdmacht in het huidige seizoen. Zijn aantal optredens staat vooralsnog op twee. In februari mocht hij twee keer opdraven tegen Manchester United.

Een aantal hoopt echter dat Clement op de linkerflank kiest voor De Ketelaere. Blauw-Zwart zou dan wel moeten overschakelen naar een 3-5-2, een systeem waarin de ploeg dit seizoen wat minder vaak aantreedt.

Maxim De Cuyper kreeg in het afgelopen seizoen al de kans van Philippe Clement. De jeugdige linksachter mocht opdraven in de Europa Leaguewedstrijden tegen Manchester United. (Photonews)

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws