BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 04 : Odilon Kossounou defender of Club Brugge pictured while Krepin Diatta forward of Club Brugge celebrates scoring the opening goal during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and RSC Anderlecht on October 4, 2020 in Brugge, Belgium, 4/10/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
©Jan De Meuleneir / Photonews

Falende concurrentie geeft meer kleur aan zege Club Brugge

Club Brugge won zaterdagavond weliswaar van KV Kortrijk, maar echt van harte ging het niet. De landskampioen slaagde er een lange tijd niet in om de hechte Kortrijkse defensie te slechten. Een schone treffer van Noa Lang bezorgde Philippe Clement en co uiteindelijk de driepunter. Een belangrijke, blijkt zondagavond. Charleroi, Standard, Antwerp én Anderlecht verspeelden namelijk punten.

Blauw-Zwart kroonde zich in het afgelopen seizoen met ruime afstand tot landskampioen. De voorsprong op nummer twee Gent bedroeg maar liefst vijftien punten. In aanloop naar de competitiestart werd Club Brugge uiteraard aangewezen als de te kloppen ploeg. Dit seizoen heeft de ploeg echter veel meer te duchten van de concurrentie. Zo verloor Club al in eigen huis van Charleroi en speelde het gelijk tegen Standard.

Dankzij de overwinning op KV Oostende twee weken geleden klom Blauw-Zwart weer naar de leidersplaats. Voorafgaand deze speelronde bedroeg het verschil tussen de koploper en nummer zeven Anderlecht slechts twee puntjes. Het was na twaalf speelronden ongekend spannend bovenin de Jupiler Pro League. Overigens bedraagt de voorsprong op Anderlecht nu vijf punten. De ploeg van Vincent Kompany ging zondagmiddag met 2-1 onderuit bij Beerschot, de verrassende nummer twee. Beerschot promoveerde afgelopen seizoen naar de hoogste divisie, maar draait al weken knap bovenin mee. De achterstand op Club bedraagt dankzij de zege tegen Anderlecht één puntje.

In extremis

Eerder dit weekend liet Standard al kostbare punten liggen tegen Eupen. Het 2-2 gelijkspel zal echter als een overwinning aanvoelen voor de ploeg uit Luik. Eupen stevende een lange tijd af op de zege, maar in de 96e (!) minuut kwam Standard alsnog langszij. Dankzij de extreem late gelijkmaker blijft de achterstand op Club Brugge slechts drie puntjes. Standard kan later op de avond overigens wel nog gepasseerd worden door Genk. Mocht laatstgenoemde de wedstrijd tegen Moeskroen winnend afsluiten, meldt het zich naast Beerschot op plek twee.

Charleroi begon ijzersterk aan de competitie en bleef lang ongeslagen, maar de machine hapert steeds vaker. Ook dit weekeinde ging het mis voor de nummer drie van het afgelopen seizoen. In eigen huis liet de ploeg zich verrassen door Gent, de huidige nummer tien. Voorafgaand deze speelronde gingen Club en Charleroi samen aan de leiding, maar Blauw-Zwart slaat dankzij de eigen zege én die van Gent een gat van drie punten. Ook Charleroi moet vrezen dat het wordt gepasseerd door Genk.

Antwerps dipje

Antwerp FC haalde in oktober nog de headlines van de internationale media. In de groepsfase van de Europa League waren Ivan Leko en co verrassend te sterk voor Tottenham Hotspur. Een kleine maand later kan echter niet worden gezegd dat die zege de ploeg vleugels heeft gegeven. Antwerp wacht immers al een aantal wedstrijden op een overwinning. Zaterdag speelde de ploeg teleurstellend met 1-1 gelijk tegen Oostende, waar Club Brugge laatst nog wél wist te winnen. De treffers vielen pas in de slotfase. Een doelpunt van Lior Refaelov bezorgde Antwerp uiteindelijk nog een punt.

UPDATE 22 november 22:57 uur:

Genk heeft de thuiswedstrijd tegen Moeskroen met 4-1 gewonnen. Een overtuigende overwinning voor de ploeg die met John van den Brom onlangs nog een nieuwe trainer aanstelde. Dankzij de zege meldt Genk zich naast Beerschot op de tweede plek. De achterstand op koploper Club Brugge bedraagt, zoals hierboven vermeld, één puntje.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws