LOKEREN, BELGIUM - NOVEMBER 14 : The players of Club Brugge NXT pictured before the 1B Pro League match between Club Brugge NXT and KVC Westerlo at the Daknam stadium on November 14, 2020 in Lokeren, Belgium, 14/11/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Eerste zege krijgt vervelend vervolg voor Club NXT

Club NXT was al een aantal keren dichtbij een overwinning, maar vorige week mocht het eindelijk zijn eerste drie punten bijschrijven. De beloften wilden daar vrijdagavond graag een vervolg te geven. Dat moest dan gebeuren op bezoek bij Deinze. De U23 stevende lang af op een resultaat, maar bleef uiteindelijk alsnog met lege handen achter.

De beloften maken dit seizoen hun debuut in de Eerste Klasse B. Dat zij op een hoger niveau dan gewend uitkomen, was te merken aan de resultaten. In de eerste tien wedstrijden verzamelde de ploeg slechts vier punten. Zoals hierboven vermeld, was NXT al een aantal keer dichtbij een zege, maar kwam het uiteindelijk tekort. Vorige week bracht de ploeg daar eindelijk eens verandering in. Het boekte een belangrijke overwinning op concurrent Lierse Kampenzonen en kon voorzichtig omhoog kijken op de ranglijst.

Vrijdagavond waren de beloften er dan ook op gebrand om hun twee zege van het seizoen te boeken. En waarom ook niet? Het eerste duel met Deinze eindigde in een 1-1 gelijkspel. Ook in die wedstrijd had er meer ingezeten voor de beloften. In eigen huis nam Deinze echter vanaf de start het initiatief. De beste kansen waren voor de thuisploeg, maar de bal leek er niet in te willen. Club NXT bleef in de wedstrijd en aasde op een tegenstoot waaruit het kon toeslaan. Die kwam er echter niet. Sterker nog, een kwartier voor tijd vond Deinze dan toch het net.

Gemiste kans

Lennart Mertens kopte in minuut 76 raak namens de thuisploeg. Club NXT probeerde het vervolgens nog wel, maar Deinze kwam geen moment meer echt in de problemen. Zo verloren de beloften alweer voor de tiende keer dit seizoen. Zonde. Bij een overwinning was de ploeg in punten gelijk gekomen met Lierse Kempenzonen. De voorlaatsten kunnen vanavond afstand nemen van Club NXT. Lierse Kempenzonen krijgt bezoek van Westerlo, dat één plekje hoger staat op de ranglijst.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws