Simon Mignolet - Photonews
Simon Mignolet - Photonews
Foto: ©Photonews

‘Drie Club-spelers starten in oefenduel met Zwitserland’

Charles de Ketelaere meldde zich maandagochtend voor de eerste keer in zijn nog prille loopbaan bij de ‘grote’ Rode Duivels. Volgens Het Nieuwsblad begint hij morgenavond, in het oefenduel met Zwitserland, gewoon nog op de bank. Na de pauze zal hij zijn opwachting maken, is de verwachting. Simon Mignolet, Brandon Mechele en Hans Vanaken, ook opgeroepen door Roberto Martínez, kunnen naar verluidt wél rekenen op een basisplaats.

De Rode Duivels bereiden zich deze week voor op het slot van de Nations League. De Belgen verloren een maand geleden in en van Engeland, maar gaan wel ‘gewoon’ aan de leiding. De voorsprong op zowel Denemarken als Engeland is echter slechts twee puntjes. Na de vriendschappelijke ontmoeting met Zwitserland treft België eerst Engeland en vervolgens Denemarken. Het eerste duel met de Denen werd dankzij treffers van Jason Denayer en Drie Mertens in het voordeel van de Rode Duivels beslist. Ook Mignolet speelde een belangrijke rol in die overwinning. De doelman van Club Brugge hield dankzij enkele goede reflexen het doel schoon.

Vanaken en Mechele

Als we Het Nieuwsblad mogen geloven, begint Mignolet woensdag opnieuw aan de aftrap. Bondscoach Martínez zal de oefenwedstrijd aangrijpen om wederom te experimenteren. Dat deed hij vorige maand ook al in het oefenduel met Ivoorkust. Daardoor ontstond er in het oefenduel met Ivoorkust ook een plekje voor Vanaken. Volgens Het Nieuwsblad krijgt de middenvelder tegen Zwitserland opnieuw de kans om zich te laten zien. In aanloop naar het EK van 2021 zijn dit belangrijke potjes voor Vanaken. De concurrentie op het middenveld is namelijk enorm.

Ook Mechele begint naar verluidt aan de wedstrijd. In oktober maakte hij tegen Ivoorkust nog de negentig minuten vol. Mocht hij daadwerkelijk in actie komen tegen de Zwitsers, wordt dat pas zijn derde interland voor de Rode Duivels. De Ketelaere, die debuteert in de selectie van Martínez, moet nog even wachten op een basisplaats. De verwachting is echter wel dat hij na rust zijn entree en dus debuut zal maken.

VERMOEDELIJKE OPSTELLING BELGIË: Mignolet, Boyata, Mechele, Vermaelen, Praet, Dendoncker, Vanaken, Chadli, Doku, Batshuayi en Lukebakio.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws