BRUGGE, BELGIUM - MARCH 7: Krepin Diatta of Club Brugge during the Jupiler Pro League game between Club Brugge and Cercle Brugge at the Jan Breydel Stadion on March 7, 2020 in Brugge, Belgium, 7/03/2020. (Photo by Tomas Sisk / Photo News)
© Ts/Photo News

Diatta en Senegal zetten kroon op meer dan geslaagde week

Een interlandperiode, worden we daar nou warm of koud van? Krépin Diatta zal het in ieder geval niet deren. De flankspeler van Club Brugge boekte een mooi succesje met Senegal. Hoewel er nog twee speeldagen op de planning staan, plaatsten Diatta en zijn land zich zondagavond als eerste voor de Afrika Cup. Dankzij nog een overwinning op Guinee-Bissau is dat ticket in ieder geval veiliggesteld.

En dat is natuurlijk mooi nieuws voor Diatta en Senegal. De aanvaller van Club Brugge kende een stroeve start van het seizoen, maar is de afgelopen weken weer van grote waarde voor zijn ploeg. Niet voor niets is hij met zes treffers in de Jupiler Pro League clubtopscorer. Van de week maakte hij ook een goede indruk in dienst van zijn land. In de eerste van de dubbele ontmoeting met Guinee-Bissau liet hij zich gelden met goede voorzetten en een sterke actie waaruit de 1-0 tot stand kwam. Senegal zegevierde uiteindelijk met 2-0 en reisde met veel vertrouwen af naar Guinee-Bissau.

Ook zondagavond had Senegal het betere van het spel. Het speelde dominant, maar kwam heel lang niet tot scoren. Pas in minuut 82 wisten de Senegalezen het net te vinden. Wie anders dan Sadio Mané, de ster van Liverpool, brak de ban. Diatta stond opnieuw aan de aftrap en speelde de volle negentig minuten. Dankzij de zege plaatst Senegal zich dus als eerste voor de Afrika Cup. Dat toernooi zou in eerste instantie volgend jaar plaatsvinden, maar is door het vervelende coronavirus uitgesteld naar januari 2022.

Krmencik en Sobol

Hoewel Michael Krmencik op Jan Breydel nog verder lijkt te zijn gezakt in de spitsenpikorde, kon hij ‘gewoon’ rekenen op een uitnodiging voor de interlands van Tsjechië. In het verloren oefenduel met Duitsland startte hij zelfs nog in de basis. Tegen Israël begon hij echter op de bank. De Tsjechen kenden een bliksemstart. Na zeven minuten was de ban al gebroken. Een spektakelstuk leverde dat vroege doelpunt echter niet op. Het bleef bij 1-0. Krmencik maakte na een uur zijn entree. Woensdag neemt Tsjechië het in eigen huis op tegen Slowakije.

Eduard Sobol kende een zware zaterdagavond met Oekraïne. Onze linksachter stond aan de aftrap van de Nations Leaguewedstrijd tegen Duitsland, maar had de pech dat Leroy Sané zijn directe tegenstander was. De rappe aanvaller van Bayern München bracht zijn land in de 23e minuut op gelijke hoogte. Sobol bleef het gedurende de wedstrijd lastig hebben. Hij werkte de bal zelfs nog bijna in eigen doel, maar dat bleef hem met meer geluk dan wijsheid bespaard. De Duitsers zegevierden uiteindelijk met 3-1.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws