BRUGES, BELGIUM - OCTOBER 28 : Hans Vanaken midfielder of Club Brugge celebrates after scoring during the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Lazio Roma on October 28, 2020 in Bruges, Belgium, 28/10/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photo News
© Philippe Crochet/Photo News

De stand van zaken in groep F van de Champions League

Met vier punten uit de eerste twee duels begon Club Brugge best prima aan de groepsfase van de Champions League. De goede start kreeg echter geen vervolg in de afgelopen twee wedstrijden. Zowel op Jan Breydel als in het eigen Signal Iduna Park was Borussia Dortmund met 3-0 te sterk voor Blauw-Zwart. Ondanks het kansloze tweeluik met de Duitsers hebben Philippe Clement en co nog altijd zicht op het bereiken van de volgende ronde. Dan moet er wel twee keer worden gewonnen.

De gedachten zullen nog wel eens teruggaan naar 28 oktober jongstleden. Club Brugge kreeg bezoek van Lazio. De ploeg van Clement was erop gebrand om de overwinning op Zenit een vervolg te geven. Die avond in oktober was ook de uitgelezen mogelijkheid om de Italianen een klap te bezorgen. Lazio draaide op dat moment niet goed in de Serie A en kon ook nog eens geen beroep doen op onder meer smaakmakers Ciro Immobile en Luis Alberto. Het elftal van Simone Inzaghi kwam echter wel vroeg op voorsprong. Blauw-Zwart kwam dankzij een rake strafschop van Hans Vanaken langszij en kreeg voldoende mogelijkheden op de drie punten.

Ruime achterstand

Zover kwam het echter niet. De scherpte ontbrak, Club Brugge moest genoegen nemen met een puntje. De teleurstelling was van de gezichten af te lezen. Met het oog op de dubbele ontmoeting met Dortmund waren de drie punten van harte welkom. Een krappe maand later blijkt nog maar eens dat Clement en co die avond twee punten hadden verloren. We zijn inmiddels vier duels op weg in de groepsfase. Door de twee nederlagen tegen Dortmund bedraagt de achterstand op de Duitsers en Lazio respectievelijk vijf en vier punten.

Club Brugge speelt gelijk tegen Lazio Roma
Club Brugge en Lazio deelden op 28 oktober de buit, maar er had voor de thuisploeg veel meer ingezeten. (Photo by Peter De Voecht/Photo News)

Alles of niets tegen Zenit

Met nog twee wedstrijden op het programma wordt kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League een klus van jewelste. Club Brugge heeft het niet meer in eigen hand en moet hopen dat Dortmund volgende week zegeviert in het thuisduel met Lazio. Daarnaast moet Club weer eens een topwedstrijd spelen om het vervelende Zenit van zich af te schudden. Mocht Dortmund Lazio verslaan en Club te sterk blijken voor Zenit, ligt alles weer open. Een zege tegen Zenit is niet alleen belangrijk om zicht te blijven houden op de volgende ronde. Een driepunter tegen de Russische grootmacht is namelijk ook voldoende om ook na de jaarwisseling verzekerd te zijn van Europees voetbal.

Mocht zowel Dortmund als Club zijn vijfde groepsduel in een zege omzetten, komt het voor de Belgen aan op de laatste speeldag. Ze gaan dan op bezoek bij Lazio en zullen opnieuw moeten winnen om de felbegeerde achtste finales van het miljardenbal te bereiken.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws