LEUVEN, BELGIUM - OCTOBER 9 : Charles De Ketelaere midfielder of Belgium battles for the ball with ames, Tyler Waite forward of Wales during the UEFA Under 21 qualifying round match between Belgium and Wales on October 09, 2020 in Leuven, Belgium, 9/10/2020 ( Photo by [Fullname] / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

De Ketelaere staat na sterke invalbeurt voor nieuwe mijlpaal

Terwijl de discussie over de spitspositie flink oplaait, meldt Charles de Ketelaere (19) zich met een goed gevoel bij de Rode Duivels. Het grote talent van Club Brugge zou komende woensdag zomaar eens zijn debuut kunnen maken. ”Dat zou heel mooi zijn.”

Het gaat heel snel met De Ketelaere. De Belg debuteerde in het afgelopen seizoen in de hoofdmacht van Blauw-Zwart en speelde zich snel in de basis. Tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen viel hij wat terug, maar inmiddels is hij weer helemaal de oude. Tegen zowel Zenit als KV Oostende bewees De Ketelaere dat hij zijn ploeg op sleeptouw kan nemen. Aan de kust was dat ook nodig, want Club Brugge speelde een zeer moeizame partij. ”Het was 1-1, er moest iets gebeuren. De rode kaart maakte het alvast gemakkelijker voor ons. Ik heb mijn best gedaan, het is belangrijk dat we winnen”, aldus het groeibriljant na afloop.

Vandaag meldt De Ketelaere zich voor het eerst bij de ‘grote’ Rode Duivels. Begin dit seizoen debuteerde hij nog voor de beloften. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Duitse leeftijdsgenoten was hij direct van waarde met een treffer. Woensdag, als het elftal van Roberto Martínez het vriendschappelijk opneemt tegen Zwitserland, volgt mogelijk een nieuwe mijlpaal. ”De geruchten waren er, toch was nog steeds een grote verrassing voor mij”, aldus De Ketelaere. ”Het is iets waar je altijd op hoopt en van droomt. Het gaat inderdaad hard, maar ik neem het zoals het komt. Niet te veel stilstaan en er gewoon in rollen. Woensdag debuteren zou heel mooi zijn. Ik kijk er naar uit om minuten te maken.”

Verdiend De Ketelaere een invalbeurt bij de Rode Duivels?

Reacties

guest
2 Reacties
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws