BRUGGE, BELGIUM - SEPTEMBER 12 Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Waasland Beveren on September 12, 2020 in Brugge, Belgium, 12/09/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

De Ketelaere debuteert in selectie Rode Duivels

Mooi nieuws voor Charles de Ketelaere. Het grote talent van Club Brugge is door Roberto Martínez opgeroepen voor de interlands tegen Zwitserland, Engeland en Denemarken. Het is de eerste keer dat De Ketelaere zich mag melden bij de Rode Duivels. Ook Simon Mignolet, Hans Vanaken en Brandon Mechele kregen een uitnodiging.

Het gaat snel met De Ketelaere. Hij maakte vorig jaar zijn debuut in de hoofdmacht van Club Brugge. Het duurde vervolgens niet heel lang voordat hij zich in de basis speelde. De Ketelaere zat er lekker in, maar het coronavirus gooide voorlopig roet in het eten. In de voorbereiding begon de middenvelder, die ook in de aanval uit de voeten kan, weer op nul. Ondanks een tegenvallende voorbereiding stond hij tijdens de bekerfinale aan de aftrap. Tegen Royal Antwerp FC viel De Ketelaere evenals zijn teamgenoten door de mand. Hij verloor zijn basisplaats en moest het in de eerste competitiewedstrijden doen met korte invalbeurten.

Tot verbazing van velen liet Philippe Clement hem buiten de selectie voor de trip naar Standard. Enkele dagen later bewees hij het tegendeel van zijn trainer. Hij begon aan de aftrap in Sint-Petersburg en groeide uit tot de held van de avond. Het duel met Zenit leeg lang af te stevenen op een gelijkspel, maar in de slotseconden zette De Ketelaere zijn voet tegen een strakke en lage voorzet van Ruud Vormer: doelpunt. Na afloop van die memorabele wedstrijd waren Clement, analisten en de media lovend over zijn optreden. Volgens veel supporters kon bondscoach Martínez er niet meer omheen: De Ketelaere moest en zou geselecteerd worden voor de Rode Duivels.

U21

Daar heeft de Spanjaard gehoor aan gegeven. De Ketelaere debuteert in de selectie en staat voor zijn eerste minuten als Rode Duivel. Eerder dit seizoen maakte hij nog zijn eerste minuten voor de beloften van België. Zijn debuut tegen Duitsland bekroonde hij met een treffer.

De Rode Duivels spelen woensdag een vriendschappelijke interland tegen Zwitserland, alvorens ontmoetingen met Engeland en Denemarken wachten in de Nations League. Bij die wedstrijden zijn dus ook Mignolet, Vanaken en Mechele van de partij.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws