BRUGES, BELGIUM - NOVEMBER 21 : Noa Lang forward of Club Brugge celebrates after scoring during jupiler pro league match between Club Brugge and KV Kortrijk on November 21, 2020 in Bruges, Belgium, 21/11/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photo News
© Philippe Crochet/Photo News

De druk staat er flink op bij Club Brugge

Club Brugge is het laatste blok van 2020 niet goed gestart. De thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk werd weliswaar gewonnen, maar dat ging zeker niet van harte. Dinsdagavond volgde een – overigens te verwachten – klap in de Champions League. Borussia Dortmund was op elke meter van het veld te sterk voor Philippe Clement en de zijnen. Blauw-Zwart wacht nu nog acht wedstrijden tot de winterstop. Daarin staat niet alleen Europees voetbal na de jaarwisseling op het spel, maar ook de koppositie.

De landskampioen maakt vooralsnog een moeizaam seizoen door. Daar doet de huidige koppositie in de Jupiler Pro League niets vanaf. Die kwam namelijk ook heel moeizaam van stand. Clement en de zijnen kregen in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen direct een klap te verwerken. In de finale van de Croky Cup was Antwerp FC met 1-0 te sterk. De uitslag was eigenlijk een magere afspiegeling van de ontwikkelingen van op het veld. Vooral in de eerste helft was Antwerp heer en meester en had Club aan Simon Mignolet te danken dat het geen 0-3 of 0-4 stond.

De verloren bekerfinale tegen Antwerp bleek een voorbode voor wat komen zou. (Photo by Gregory Van Gansen/Photonews)

Wie dacht dat Club zijn lesje wel had geleerd, kwam bedrogen uit. De eerste competitiewedstrijd tegen Charleroi ging ook met 0-1 verloren en twee weken later kon de ploeg nog een nederlaag bijschrijven. Blauw-Zwart klom na de tik tegen Beerschot voorzichtig uit het dal. De overwinning in en bij Genk gaf de ploeg een boost. Club bouwde een mooie serie op, waarin onder meer Zulte Waregem (0-6), Waasland-Beveren (4-1) en Anderlecht (3-0) op overtuigende wijze opzij werden gezet. In de tussentijd werd de kampioen van België tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League gekoppeld aan Borussia Dortmund, Lazio en Zenit. Een pittige loting, maar wel eentje met perspectief.

Zege in Rusland krijgt geen vervolg

Het nieuwe avontuur in de Champions League begon op 20 oktober met een bezoek aan Zenit. De wedstrijd leek lang af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar in de absolute slotfase was daar opeens Charles de Ketelaere. De parel van de jeugdopleiding bezorgde zijn ploeg met een ouderwetse intikker de zege in Sint-Petersburg. De euforie was groot, maar maakte enkele dagen later weer plaats voor de realiteit. Club liet zich compleet verrassen door promovendus OH Leuven en leed alweer zijn derde nederlaag in de competitie.

Het beschamende optreden in Oud-Heverlee en Leuven kon worden rechtgezet met een overwinning op Lazio, maar Club vergat zichzelf te belonen. De ploeg van Clement kreeg voldoende mogelijkheden op de drie punten. Het ontbrak brak zijn spelers echter aan scherpte en efficiëntie. Een maand later dreunt het gelijkspel pas echt door op Jan Breydel. Door twee ruime nederlagen tegen Dortmund heeft Club overwintering in de Champions League niet meer in eigen hand. Hoewel het bij een gelijkspel tegen Zenit zeker is van Europees voetbal na de jaarwisseling, wil het natuurlijk meer. De club is immers wel toe aan Champions League-voetbal na de winter, alhoewel men zich serieus afvraagt of Clement en co wel wat te zoeken hebben in die stage van het toernooi.

Philippe Clement was witheet na de nederlaag tegen OH Leuven.(Photo by Vincent Kalut/Photonews)

Moeskroen

Ook in de Jupiler Pro League verloopt het allesbehalve vlekkeloos. Een 2-2 gelijkspel tegen KV Mechelen, gevolgd door zeer moeizame overwinningen op KV Oostende en Kortrijk. De machine die Club Brugge was in het afgelopen seizoen, hapert nu aan alle kanten. Maar omdat de ploeg spelers heeft die een wedstrijd met één actie kunnen beslissen én de concurrentie net zo wisselvallig is, is de leiderspositie wel van Club Brugge. Zaterdag wacht Moeskroen, de hekkensluiter. Clement zou het heel erg kunnen waarderen als zijn spelers het dan wat minder spannend maken en eerder de trekker weten over te halen. Het zou de ploeg ook de nodige energie besparen. Die zullen de spelers volgende week woensdag hard nodig hebben, als Zenit op bezoek komt.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws