LOKEREN, BELGIUM - NOVEMBER 14 : The players of Club Brugge NXT pictured before the 1B Pro League match between Club Brugge NXT and KVC Westerlo at the Daknam stadium on November 14, 2020 in Lokeren, Belgium, 14/11/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Club NXT krijgt eindelijk loon naar werken

De beloften van Club Brugge maken dit seizoen hun debuut in de Eerste Klasse B. Niet iedereen kon zich daarin vinden. Vorige week was er nog veel kritiek op de optredens van Club NXT. Vrijdagavond haalde de ploeg echter eindelijk haar gram. De beloften zegevierden met 2-0 tegen Lierse Kempenzonen, hun eerste overwinning op het tweede Belgische niveau.

In de eerste tien speelronden wilde het nog niet echt vlotten met Club NXT. Vorige week knokte de ploeg zich naar een 1-1 gelijkspel tegen Westerlo, maar had er eigenlijk veel meer ingezeten. Ook in de wedstrijden ervoor, op een aantal terechte nederlagen na, hadden de beloften er eigenlijk veel meer uit kunnen halen. Vrijdagavond kregen ze dan eindelijk loon naar werken.

In de strijd tegen degradatie speelde Club NXT een belangrijke wedstrijd tegen Lierse Kampenzonen. In aanloop naar het duel van vrijdagavond was het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen zes punten in het voordeel van Lierse Kampenzonen. Club NXT moest de wedstrijd hoe dan ook winnend zien af te sluiten. Na ruim een halfuur spelen kwam de thuisploeg op een terechte 1-0 voorsprong. Evenals in het duel met Westerlo was Sagna beslissend. Met nog tien minuten te gaan in de eerste helft ging hij op aangeven van de opgerukte Van den Brempt de zijlijn af en Thibo Baeten kopte de voorzet voorbij de doelman van de Kampenzonen.

Veilige haven

Club NXT ging daardoor rusten met een 1-0 voorsprong en wilde die ten koste van alles over de streep trekken. Dat dat een lastig karwei zou worden, was bekend. De beloften slaagden er immers nog niet in de nul te houden. Makkelijk verliep het tweede bedrijf dan ook niet. Er ontstonden enkele benauwde situaties voor het doel van NXT, maar echt in de problemen kwam de ploeg niet. Sterker, een kleine twintig minuten voor tijd schoot Ignace van der Brempt de beloften in veilige halen: 2-0.

De eerste overwinning in de Eerste Klasse B is dan eindelijk binnen. Een belangrijke zege ook. Dankzij de driepunter tegen Lierse Kampenzonen kunnen de beloften van Club Brugge eindelijk een klein beetje naar boven kijken. De beloften staan nog altijd op de laatste plaats, maar de achterstand op de verslagen tegenstander bedraagt nog slechts drie punten. Volgende week wacht NXT een bezoek aan Deinze, de huidige nummer vijf. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een 1-1 gelijkspel. Ook in dat duel deden de beloften zich eigenlijk tekort.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws