Haaland tegen Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Erling Haaland forward of Borussia Dortmund with Odilon Kossounou defender of Club Brugge and Simon Deli defender of Club Brugge durinng the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Brugge, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
©Jan De Meuleneir / Photo News

Club is kansloos tegen een zeer efficiënt Dortmund

Geen nieuwe stunt van Club vanavond tegen Dortmund. Blauw-Zwart was kansloos tegen de zeer efficiënte Duitsers die de wedstrijd iets te snel in een definitieve plooi legden waarin Hazard het pad effende en Haaland de rest deed. Als Club na Mechelen nog niet met beide voeten op de grond stond, dan na vanavond zeker wel.

Nieuwe les in efficiëntie

Voor het duel tegen de Borussen koos Clement voor een driemansverdediging met Deli, Kossounou en Mata waardoor Mechele naar de bank verdween. Voorin opnieuw een nieuw aanvalstrio met Diatta op links en in steun van Dennis en een zwervende Lang. Bij Dortmund verschenen de drie Belgen, Witsel, Hazard en Meunier aan de aftrap.

Dortmund nam meteen het balbezit voor hun rekening, maar de eerste kansen waren voor Club. Dennis kopte een voorzet van Vanaken – ongewild – tot bij Lang die kon uithalen, maar Hazard stak er zijn voet tussen. Mata kon daarop tot tweemaal toe zijn kopbal niet richten op een voorzet van Diatta. Nadat scheidsrechter Skomina geblesseerd naar de kant moest, toonde Dortmund hoe het wel moest. Mignolet kon maar half bij een voorzet van Delaney waarop Thorgan Hazard de 0-1 op het bord mikte. Als Club dan ook nog eens ging knoeien achterin, werd het wel heel moeilijk. Kossounou verloor de bal aan Haaland, maar kon zijn fout nog rechtzetten maar uit de hoekschop die daaruit volgde kon Haaland in twee tijden de bal voorbij Mignolet duwen.

Blauw-Zwart was geschrokken van de dubbele opdoffer. Een plaatsbal van Vormer werd door Bürki weggeduwd tot bij Diatta wiens schot op Meunier afketste. Op het halfuur moest Mignolet uitpakken met een redding op een schot van Haaland, maar was even later kansloos toen Meunier de ruimte in dook en de bal opzij legde voor de Noorse spits die het leer maar voor het intikken had. Club probeerde wel, maar was onmachtig tegen dit Dortmund. Verder dan een schot van Sobol dat naast ging en een schot van Diatta dat door Bürki gestopt werd raakte het niet. Hoe Club zich in de tweede helft terug in de wedstrijd kon knoppen was aan de rust niet duidelijk. 

©Jan De Meuleneir / Photo News

Overbodige tweede helft

Dortmund nam in de tweede helft wat gas terug en Club mocht de bal hebben en kon wat kansjes creëren. Dennis nam een bal van Lang knap mee, kapte zich voorbij Meunier maar Bürki duwde het schot in hoekschop. Kossounou kopte de daaropvolgende corner van Vormer naar de eerste paal, maar Reyna kon ontzetten. Sobol werd op het uur de diepte ingestuurd door Lang maar trapte de bal in de tribune. Aan de overzijde wurmde Haaland zich voorbij Kossounou en Mata, maar besloot te zwak naast. Ruud Vormer probeerde met een lob Bürki te verschalken, maar de Zwitserse doelman stond pal.

Het bleef ondertussen uitkijken voor Haaland die een kwartier voor tijd de achterlijn haalde, maar zijn teruglegger voor Hazard was niet secuur genoeg. De wedstrijd kabbelde naar zijn einde en daar deden de vele vervangingen geen goed aan. Siebe Schrijvers probeerde met een verrassende vrije trap uit te pakken, maar de bal ging naast. Zo bleef het bij 0-3 en moest Club vanavond in alle gelederen zijn meerdere erkennen in dit Dortmund.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws