Foto: ©Blue Army

Club Brugge valt ook buiten het veld in de prijzen

Enkele dagen na het heroveren van de koppositie in de Jupiler Pro League nog meer leuk en mooi nieuws voor Club Brugge. Blauw-Zwart en zijn foundation zijn woensdag namelijk uitgeroepen tot winnaar van de ‘More Than Football Award 2020‘. Dat hebben zij te danken aan hun project ‘De Beer en zijn Sjaal’.

Ten eerste even kort wat dat project ook alweer inhoudt. Clubs voorleesverhaal De Beer en zijn Sjaal besteedt op een unieke manier aandacht aan enkele maatschappelijke thema’s zoals onverdraagzaamheid, respect en racisme. De Europese clubs strijden zij aan zij tegen onder meer racisme, maar nog steeds worden heel wat ploegen ermee geconfronteerd. Met De Beer en zijn Sjaal wil Club Brugge toekomstige, maar ook huidige generatie fans bijbrengen dat andere clubkleuren ons niet verschillend maken, maar dat net de liefde voor het voetbal ons samenbrengt.

De club verdeelde in het afgelopen jaar maar liefst 5.000 exemplaren onder fans, scholen en bibliotheken. De actie heeft Club Brugge dus de More Than Football Award 2020 opgeleverd. Het doel van deze prijs is om de beste sociale initiatieven in het Europese voetbal te bekronen. In 2019 ging de More Than Football Award nog naar Shaktar Donestk. De andere genomineerde organisaties dit jaar waren Borussia Dortmund, Legia Warsaw, Malmö FF en de Belgische Pro League. Dortmund was op het veld onlangs nog wel te sterk voor Club Brugge, maar deze overwinning gaat toch echt naar Blauw-Zwart.

Trots

Op de clubsite reageert onder meer voorzitter Bart Verhaeghe op dit mooie nieuws. ”Met de ganse Club streven we ernaar om een pionier te zijn in wat we dagelijks doen, ook op internationaal niveau. Op het veld en naast het veld, maar even goed ook met wat we realiseren via onze Foundation in de samenleving. Ik ben als Voorzitter dan ook zeer trots op deze internationale award. We zijn trots dat ons tijdloos kinderboek nog vele generaties jonge fans zal blijven beïnvloeden in hun waarden en normen en onze boodschap van respect en verdraagzaamheid zal blijven raken. Zo kunnen we met onze Club echt meer dan voetbal blijven.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws