DORTMUND, GERMANY - NOVEMBER 28 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge, Wesley Moraes Ferreira Da Silva forward of Club Bruggeduring the UEFA Champions League group A match between Borussia Dortmund and Club Brugge KV on November 28, 2018 in Dortmund, Germany, 28/11/2018 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo News

Club Brugge en Dortmund vochten al vaker leuke ontmoetingen uit

Vanavond om 21.00 uur trapt Club Brugge af voor alweer het derde duel in de groepsfase van de Champions League. De ploeg hoopt de goede start een vervolg te geven, maar zal flink aan de bak moeten. De tegenstander op Jan Breydel is Borussia Dortmund, de medekoploper in de Duitse Bundesliga. In het verleden stonden beide ploegen al vaker tegenover elkaar. De onderlinge ontmoetingen leverden wisselvallige resultaten op voor Blauw-Zwart.

Voorafgaand de groepsfase gold Borussia Dortmund als grote favoriet voor de groepswinst in poule F. De Duitsers begonnen echter teleurstellend aan hun nieuwe avontuur in het miljardenbal. Op bezoek bij Lazio gingen ze met 3-1 onderuit. De nederlaag in Rome werd vorige week in eigen huis rechtgezet met een overwinning op Zenit (2-0). In de Bundesliga gaat Dortmund samen met Bayern München aan kop. Tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van vanavond vertelde Philippe Clement onder de indruk te zijn van de ploeg. ”Het is een ploeg met heel veel kwaliteiten, doorheen alle linies.”

Ongelukkige nederlaag

Hoewel Dortmund vanavond de grote favoriet is voor de winst, begint Club Brugge met vertrouwen aan de match. In het verleden bewezen de Belgen een vervelende tegenstander te kunnen zijn voor de Duitse grootmacht. Twee jaar geleden troffen beide ploegen elkaar ook al in de groepsfase van de Champions League. In eigen huis leed Club Brugge een ongelukkige 0-1 nederlaag. De thuisploeg deed allesbehalve onder voor de gasten, die met Mario Götze, Marco Reus en Jadon Sancho ook die avond veel kwaliteit op het veld hadden staan. Dankzij een toevalstreffer van Christian Pulisic trok Dortmund uiteindelijk aan het langste eind. Ook tijdens het bezoek aan Borussia liet Blauw-Zwart zich van zijn beste kant zien. Voldoende voor de overwinning was het niet, maar met een 0-0 gelijkspel kon de ploeg zeker thuiskomen.

Ruime overwinning in UEFA Cup

Voor de eerste ontmoeting tussen Club Brugge en Borussia Dortmund moeten we terug naar het seizoen 1987/1988. In de achtste finales van de UEFA Cup maakten beide ploegen er een waar spektakel van. Op bezoek in Dortmund ging Club Brugge met 3-0 onderuit, maar in eigen huis hield de ploeg weinig heel van haar tegenstander. Dankzij onder meer een ontketende Leo van der Elst – die er die avond maar liefst drie maakte – won Club met 5-0. Daardoor plaatste niet Dortmund, maar Blauw-Zwart zich voor de kwartfinales.

Ruim vijftien jaar later plaatste Club Brugge zich ten koste van Dortmund voor de groepsfase van de Champions League. In de heenwedstrijd in de derde voorronde zegevierden de Belgen met 2-1. De return leek lange tijd af te stevenen op een gelijkspel, maar door een late treffer van Ewerthon namens Dortmund moesten de ploegen verlengen en uiteindelijk zelfs strafschoppen nemen. Die nam Club Brugge een stuk beter dan de thuisploeg, waardoor niet Dortmund, maar Blauw-Zwart in de koker voor de loting van de groepsfase van de Champions League belande. Andrés Mendoza nam de winnende strafschop voor zijn rekening.

Ondanks de drie zeges tegen Dortmund heeft Club Brugge geen positieve balans tegen Duitse clubs. Blauw-Zwart stond in totaal 27 keer tegenover een ploeg uit Duitsland. Daarvan werden er negen winnend afgesloten, eindigden er zes in een remise en twaalf in een nederlaag.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws