BRUGES, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge and Philippe Clement head coach of Club Brugge durinng the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Bruges, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
© Jan De Meuleneir/Photo News

Clement ziet invaller het verschil maken tegen Kortrijk

Hoewel het zeker niet van harte ging, kon Club Brugge zaterdagavond weer drie punten bijschrijven. Philippe Clement en co behouden de koppositie en kunnen zodoende met vertrouwen afreizen naar Dortmund. Daar wacht dinsdagavond het groepsduel met Borussia in de Champions League. Wil Blauw-Zwart een resultaat zien te behalen tegen de Duitse grootmacht, zal het uit een ander vaatje moeten tappen. ”We zullen dinsdag onze huid alleszins duur verkopen.”

Clement had uiteraard gehoopt dat de overwinning op KV Kortrijk wat makkelijker tot stand was gekomen. Evenals in het laatste duel, op bezoek bij Oostende, moest Club Brugge tot het gaatje gaan. Clement zag zijn ploeg goed beginnen, maar ook dat dat geen vervolg kreeg. ”We zijn goed gestart en hebben Kortrijk goed weggedrukt. Jammer genoeg duurde dat slechts een tiental minuten. Daarna was er te weinig beweging voorin, waardoor we de strikte organisatie van Kortrijk niet konden ontmantelen. We mistten in de zestien meter een aanspeelpunt om gevaarlijker te kunnen zijn.”

De oefenmeester nam dan ook al vroeg in de tweede helft maatregelen. Youssouph Badji mocht weer eens beginnen, maar kreeg geen poot aan de grond tegen de hechte defensie van Kortrijk. Dat was jammer. De Senegalees was twee weken geleden nog trefzeker voor de beloften en erop gebrand zich opnieuw te laten zien. Hij ging naar de kant voor Michael Krmencik. Toeval of niet, een minuut later was het raak. ”In de tweede helft liep het beter met de inbreng van Krmencik”, aldus Clement. ”Er was dan meer strijd en we maakten ook dat doelpunt. Dan is het moeilijkste gedaan, de muur is gesloopt, maar jammer genoeg was er te weinig rust aan de bal. Ik denk dat de spelers te veel aan de match tegen Mechelen dachten, waarin ze het op het einde nog weggaven.”

Complimenteus

Clement moest in aanloop naar de match tegen Kortrijk puzzelen aan zijn elftal. Zowel Eduard Sobol als Federico Ricca was niet inzetbaar. Eerstgenoemde zal het bezoek aan Dortmund ook moeten missen, terwijl de Uruguayaan een groot vraagteken is. Het deed Clement in ieder geval goed dat zijn keuze voor Charles de Ketelaere op de linkerflank prima uitpakte. ”Charles heeft het fantastisch gedaan. Door de afwezigheid van Sobol en Ricca speelde hij op een positie waar hij nog nooit gespeeld had. Hij had slechts één training op die positie achter de rug, maar dat was er niet aan te zien. Hij was fysiek indrukwekkend.”

Ook Noa Lang kon na afloop rekenen op lovende woorden van zijn trainer. De flankspeler was met een schone treffer verantwoordelijk voor de zege tegen Kortrijk. ”Lang van zijn kant is een vrijbuiter op het veld. Binnen onze manier van spelen kan hij voor gevaar zorgen met een individuele actie. Zo’n iemand is heel belangrijk om een match open te breken tegen tegenstanders die zich aanpassen aan jou. Hij had hij Ajax amper gespeeld, waardoor hij nog de fysieke basis en wedstrijdritme mist, maar je ziet hem week na week verder groeien.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws