WAREGEM , BELGIUM - SEPTEMBER 20 : Michael Krmencik forward of Club Brugge celebrates after scoring during the Jupiler Pro League between Zulte Waregem and Club Brugge KV September 20, 2020 in Waregem , Belgium, 20/09/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

‘Clement voert twee wijzigingen door tegen Dortmund’

Club Brugge speelt vanavond de belangrijke, maar loodzware uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Philippe Clement en co moeten minstens gelijkspelen om uitzicht te houden op een ticket voor de achtste finales. De oefenmeester besloot maandag Emmanuel Dennis buiten de selectie te houden, waardoor er een plekje ontstaat voor Michael Krmencik. Althans, dat is de verwachting van Het Nieuwsblad.

Dennis stapte maandagochtend gewoon nog op de spelersbus, maar daar ging het volgens Het Laatste Nieuws mis. De aanvaller had een plek ingenomen die niet voor hem was bestemd. Stafleden, teamgenoten en de teammanager probeerden hem tevergeefs te wijzen op zijn plichten. Het gevolg: een flinke discussie met Clement, die uiteindelijk besloot hem niet te selecteren voor het duel in en tegen Dortmund. Ondanks zijn mindere vorm zal het gemis van Dennis toch een aderlating zijn voor Club Brugge. Hij scoorde dit seizoen weliswaar nog niet in competitieverband, maar vorig jaar bewees hij in de absolute topwedstrijden boven zichzelf uit te kunnen stijgen.

Afgelopen zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk, was Dennis er ook al niet bij. Clement koos toen nog voor Youssouph Badji. De Senegalees kreeg echter weinig poten aan de grond tegen de hechte Kortrijkse defensie. Clement vertelde na afloop dat het pas echt ging lopen toen Krmencik zijn entree maakte. Het Nieuwsblad verwacht dan ook dat de Tsjech vanavond de kans krijgt. Hij zal samen met Noa Lang de voorhoede vormen. De Nederlander was tegen Kortrijk nog de grote uitblinker én matchwinner. In de Pro League staat hij inmiddels op drie treffers, maar hij wacht nog op zijn eerste in de Champions League.

Kossounou

Op de linkerflank kiest Clement naar verluidt opnieuw voor Charles de Ketelaere. Hoe hij die rol afgelopen weekeinde invulde, kon de coach wel bekoren. Achterin verliest Brandon Mechele volgens Het Nieuwsblad zijn plaats aan Odilon Kossounou. De Ivoriaan zal samen met Clinton Mata en Simon Deli Erling Haaland moeten zien af te stoppen.

De vermoedelijke opstelling van Club Brugge voor het duel met Borussia Dortmund. (Het Nieuwsblad)

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws