BRUGES, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge and Philippe Clement head coach of Club Brugge durinng the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Bruges, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
© Jan De Meuleneir/Photo News

Clement voert tegen Oostende geen wijzigingen door in basiself

Op bezoek bij KV Oostende hoopt Club Brugge eindelijk weer eens een competitieoverwinning te boeken. De laatste dateert immers alweer van ruim een maand geleden. Op 4 oktober kreeg Anderlecht met 3-0 klop. In de Diaz Arena kiest Philippe Clement voor dezelfde elf als tegen Borussia Dortmund.

Dat betekent dat Noa Lang opnieuw aan de aftrap staat. De Nederlander, die afgelopen transferperiode Ajax verruilde voor Club Brugge, begon tegen Dortmund voor het eerst als speler van Blauw-Zwart aan een Champions Leagueduel. In de duels met Zenit en Lazio moest hij het nog doen met invalbeurten. Tegen Dortmund lukte het Lang niet om zijn stempel te drukken, maar in de competitie ging het hem de afgelopen weken goed af. Hoewel Club Brugge punten verspeelde tegen Standard, OH Leuven en Mechelen, was men aardig te spreken over de prestaties van de Nederlander. Zowel in het duel met OHL als Mechelen was hij trefzeker voor zijn nieuwe werkgever.

Mechele opnieuw bankzitter

Ook Simon Deli behoudt zijn basisplaats. De verdediger verkeerde de afgelopen weken niet in beste vorm. Dat kwam hem op veel kritiek te staan. Clement houdt desondanks het vertrouwen in de Ivoriaan. Hij vormt samen met Odilon Kossounou het centrale duo. Laatstgenoemde krijgt dus opnieuw de voorkeur boven Brandon Mechele. Clinton Mata en Eduard Sobol zijn de backs en op het middenveld beginnen met Ruud Vormer, Mats Rits en Hans Vanaken de bekende namen.

De spitspositie wordt opnieuw ingevuld door Emmanuel Dennis. De Nigeriaan was met een treffer tegen Zenit belangrijk voor zijn ploeg, maar wacht dit seizoen nog altijd op zijn eerste competitietreffer. De aanvoer vanaf de flanken moet komen van Lang én Krépin Diatta. De Senegalees is vooralsnog goed op dreef in de Jupiler Pro League. In tien wedstrijden vond hij vijf keer het net. Het doel wordt uiteraard verdedigd door Simon Mignolet, die eindelijk weer eens de ‘nul’ hoopt te houden.

OPSTELLING CLUB BRUGGE: Mignolet, Mata, Kossounou, Deli, Diatta, Vormer, Rits, Vanaken, Sobol, Dennis en Lang.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws