BRUGES, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge and Philippe Clement head coach of Club Brugge durinng the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Bruges, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
© Jan De Meuleneir/Photo News

Clement vertelt meer over speelwijze tegen Dortmund

Nog één nachtje slapen. Dan neemt Club Brugge het in het Signal Iduna Park op tegen Borussia Dortmund. Het bezoek aan de Duitse grootmacht is alweer het vierde duel in de groepsfase van de Champions League. Een belangrijke, dus. Hoewel Dortmund in grootse vorm verkeert en dé grote favoriet is, is Philippe Clement niet van plan de bus te parkeren. ”Als je alleen gaat verdedigen, heb je meer kansen om te verliezen.”

Borussia Dortmund verloor ruim twee weken geleden nog van Bayern München, maar dat is natuurlijk geen schande. De ploeg van Lucien Favre herstelde zich in het afgelopen weekeinde uitstekend van die nederlaag. Hertha BSC werd in eigen huis met 2-5 opzijgezet. Dankzij de zege in de hoofdstad én het puntenverlies van Bayern, verkleinde Dortmund de achterstand op de koploper tot één puntje. De tegenstander van Club Brugge zal dan ook met veel vertrouwen beginnen aan het duel van dinsdagavond.

Philippe Clement is onder de indruk van Dortmund, vertelde hij tijdens de persconferentie in het Signal Iduna Park. ”Ik denk dat Dortmund tot de tien beste Europese ploegen behoort. Het is een mooie uitdaging voor ons om tegen dit soort teams te spelen en het maximale eruit proberen te halen. Dortmund is niet afhankelijk van één speler. Het is een erg goed en solide elftal en beschikt over meerdere sterren.” De laatste woorden verwijzen natuurlijk naar Erling Haaland. De Noorse sensatie is uitstekend op dreef en maakte er tegen Hertha BSC nog vier(!).

Haaland tegen Club Brugge
Erling Haaland, hierboven in duel met Odilon Kossounou, is behoorlijk op dreef. (Photo by Jan De Meuleneir /Photo News)

Aanvallen én verdedigen

Al die kwaliteiten én de huidige vorm maken Dortmund natuurlijk tot de grote favoriet voor het treffen. Betekent dat dan dat Clement de bus gaat parkeren om de schade zo beperkt mogelijk te houden? Nee, zeker niet. ”Ik ben er wel van overtuigd dat als je alleen gaat verdedigen, dat je meer kansen hebt om te verliezen”, aldus de trainer. ”We gaan zelf voetballen, zelf dingen creëren, aanvallen, maar ook te verdedigen. De combinatie van de twee.”

Rekenen

Dortmund zet bij een overwinning een grote stap richting de zestiende finales. Club Brugge hoopt daar natuurlijk een stokje voor te steken. Dankzij de in de eerste twee groepswedstrijden behaalde vier punten is ook de ploeg van Clement nog in de race voor een ticket voor de achtste finales. De oefenmeester wil daar echter nog niet te uitgebreid bij stilstaan. ”Ik ga niet zo vroeg rekenen. Ik wil al mijn focus, energie en aandacht steken in mijn ploeg en ben bezig om zo goed mogelijk te spelen tegen Dortmund en proberen punten te halen. Het zal pas de laatste speeldag beslist worden, dan kan je beginnen rekenen.”

Clement doet in Dortmund overigens geen beroep op Emmanuel Dennis. De Nigeriaan wordt wegens disciplinaire redenen buiten de selectie gelaten.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws