GENK, BELGIUM - MARCH 1 : Eder Balanta defender of Club Brugge battles for the ball with Mats Moller Daehli forward of Genk during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Club Brugge KV on March 01, 2020 in Genk, Belgium, 01/03/2020 ( Photo by Sebastien Smets / Photo News
© SES/Photo News

Clement verrast: Balanta verdringt Rits naar de bank

Over ruim een uur trappen Borussia Dortmund en Club Brugge af voor alweer het vierde duel in de groepsfase van de Champions League. Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk voert Philippe Clement maar liefst drie wijzigingen door in zijn basiself. Zo kunnen Odilon Kossounou, Michael Krmencik en ook Éder Balanta rekenen op een basisplaats.

Dat Kossounou en Krmencik aan de aftrap beginnen, lag in de lijn der verwachting. De basisplaats voor Balanta is echter een grote verrassing van Clement. De Colombiaan speelde vooralsnog slechts vijf duels voor Club Brugge. Zijn laatste minuten in de Jupiler Pro League dateren van 20 september. Tijdens het bezoek aan Zulte Waregem kwam hij 24 minuten in actie. Daarna zat hij vier competitiewedstrijden niet in de selectie. De laatste drie zat hij de volle negentig minuten op de bank. In de thuiswedstrijd tegen Dortmund kwam hij nog wel in actie, maar dat was voor slechts negentien minuten.

De basisplaats van Balanta gaat ten koste van Mats Rits, die in de afgelopen weken steevast met Ruud Vormer en Hans Vanaken een trio vormde op het middenveld. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Kortrijk beginnen ook Kossounou en Krmencik aan de aftrap. Eerstgenoemde komt op de plek van Brandon Mechele te spelen. Krmencik is de vervanger van Youssouph Badji. De Senegalees mocht het tegen Kortrijk weer eens vanaf het begin laten zien, maar speelde een ongelukkige wedstrijd. Krmencik maakte als invaller een goede indruk en was betrokken bij de enige en winnende treffer van Noa Lang. De Nederlander vormt samen met de Tsjech de voorhoede.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws