Eder Balanta
Foto: © Photonews

Clement verklaart opvallende keuze voor Balanta

Club Brugge gaat vanaf 21.00 uur de strijd aan met Borussia Dortmund. Wil Blauw-Zwart in de race blijven voor een ticket voor de achtste finales, moet er een resultaat worden behaald. Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk voert Philippe Clement maar liefst drie wijzigingen door in zijn basiself. Odilon Kossounou, Michael Krmencik en ook Éder Balanta starten aan de aftrap. Dat laatstgenoemde begint, mag een grote verrassing worden genoemd.

Balanta leek in de afgelopen weken namelijk op een zijspoor te zijn beland. De Colombiaan kwam in de afgelopen weken nauwelijks aan de bak. Zo dateert zijn laatste competitiewedstrijd van 20 september. In het thuisduel met Dortmund kreeg hij weliswaar minuten, maar dat waren er niet meer dan twintig. Voor de camera’s verklaart Clement zijn keuze voor de middenvelder, die Mats Rits verdringt naar de bank. ”Balanta heeft de laatste weken getoond beter in vorm te zijn en start daarom in de basis ten koste van Rits die al veel gegeven heeft de voorbije weken.”

Ook Krmencik kan dus rekenen op een basisplaats. De Tsjech wordt daarmee beloond voor zijn sterke invalbeurt tegen Kortrijk. Daarnaast denkt Clement met Krmencik voor meer dreiging te kunnen zorgen. ”Hij speelt omdat we met hem meer diepgang kunnen creëren.”

Geloof

Hoewel Dortmund de grote favoriet is voor de winst, gelooft de selectie van Club Brugge in een goed resultaat. Dat zal ook nodig zijn. De achterstand op Dortmund en nummer twee Lazio bedraagt immers respectievelijk twee en één punt. Mocht Club Brugge vanavond voor een grote verrassing zorgen en de drie punten mee naar huis nemen, zet het een goede stap. Dat zal echter heel lastig worden, is Clement zich als geen ander van bewust. ”De nul houden zou al een stunt zijn, want dan hebben we al 1 punt. We gaan beter moeten zijn dan onze top om hier iets te halen.”

Het duel in het Signal Iduna Park begint om 21.00 uur.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws