Brugge december 10 Belgium, Philippe Clement and Simon Mignolet pictured during the pregame press conference of the UEFA Champions League game of Club Bruges vs Real Madrid. Pictured at the Jan Breydelstadion on december 10 Bruges Belgium. (picture by Florian Van Eenoo/Photo News)
© Florian Van Eenoo Photo News/Photo News

Clement onder de indruk van Dortmund: ‘Een ploeg met heel veel kwaliteiten’

Club Brugge wacht woensdagavond alweer het derde duel in de groepsfase van de Champions League. Blauw-Zwart krijgt bezoek van Borussia Dortmund en mag dus vol aan de bak. De ploeg van Philippe Clement heeft wat recht te zetten na het beschamende gelijkspel tegen KV Mechelen. Daarnaast is het erop gebrand om de goede start in het miljardenbal een vervolg te geven.

Met een overwinning op Zenit en een gelijkspel tegen Lazio kent Club Brugge de beste start in de Champions League in jaren. De ploeg gaat na twee duels samen met Lazio aan kop in groep F. Borussia Dortmund volgt op één puntje. Woensdagavond staat er dan ook veel op het spel voor zowel Club als Dortmund. Voorafgaand de groepsfase golden de Duitsers als grote favoriet voor de groepswinst. Volgens Philippe Clement is de ploeg van Lucien Favre dat, ondanks de nederlaag tegen Lazio, nog steeds. ”Als je de voorbije wedstrijden bekijkt, is het duidelijk dat Dortmund de beste ploeg is in de poule”, vertelde de oefenmeester tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel van morgen. ”Het is een ploeg met heel veel kwaliteiten, doorheen alle linies. Wij gaan er iets tegenover moeten stellen en proberen te voetballen.”

Mignolet

Dan zal Club Brugge in ieder geval een stuk beter voor de dag moeten komen dan afgelopen zaterdag. Blauw-Zwart leek in eerste instantie een moeizame avond tegemoet te gaan, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel. Clement was na afloop pisnijdig en had eigenlijk geen verklaring voor het grote verval van zijn ploeg. Een aantal dagen voor het gelijkspel tegen Mechelen speelde Club nog een puike pot tegen Lazio. ”Het is een kwestie van ervoor zorgen dat we het niveau dat we halen in de CL ook doortrekken in de competitie”, aldus Simon Mignolet. De doelman kon met een aantal goede reflexen voorkomen dat Mechelen er zelfs met de winst vandoor ging. ”Het mag niet op en neer zijn. Als we dat kunnen brengen in de CL, dan is er geen reden om dat in de Jupiler Pro League niet te doen.”

Landgenoten

Woensdagavond staat Mignolet tegenover een aantal landgenoten: Axel Witsel, Thorgan Hazard en sinds afgelopen zomer verdedigt ook Thomas Meunier het shirt van Dortmund. De oud-speler van Club Brugge maakte transfervrij de overstap van Paris Saint-Germain. ”Ik heb nu niet speciaal contact gezocht”, aldus onze doelman. ”We zullen elkaar morgen wel zien voor of na de wedstrijd. Het is wel leuk om tegen hun uit te komen. Thomas zal er zelf ook naar uitkijken omdat hij hier nog gespeeld heeft.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws