Foto: ©Blue Army

Clement neemt Dennis weer in genade aan

Philippe Clement had afgelopen maandag schoon genoeg van het gedrag van Emmanuel Dennis. De Nigeriaan stapte nog wel op de basis voor het bezoek aan Borussia Dortmund, maar kon ook zo weer uitstappen. Dat duel ging aan zijn neus voorbij. De afgelopen dagen trainde hij individueel, maar donderdagochtend sloot hij ‘gewoon’ weer aan bij de selectie van Clement. De kans is dan ook aanwezig dat hij zaterdag tegen Moeskroen weer van de partij is.

In aanloop naar de belangrijke wedstrijd in en tegen Dortmund wekte Clement verbazing. Tijdens de persconferentie vertelde hij dat Dennis wegens disciplinaire redenen buiten de selectie had gelaten. De grote vraag was natuurlijk waarom de trainer dat besluit nam. De supporters van Club Brugge moesten een nachtje slapen voordat ze antwoord kregen op hun vraag. De Nigeriaan zou zich in de bus niet aan de regels hebben gehouden. Hij nam plek op een plaats die niet voor hem bestemd was. Hoewel de teammanager en zijn ploegmaten Dennis nog dringend adviseerden om plaats te maken, bleef hij ‘gewoon’ zitten. Dat schoot bij Clement in het verkeerde keelgat.

Er ontstond een hevige discussie tussen Clement en Dennis. De oefenmeester besloot daarop om zijn aanvaller toch niet mee te nemen naar Dortmund. De Nigeriaan bleef achter en moest een duel waarin hij zich eindelijk weer eens kon profileren aan zich voorbij laten gaan. Schuldbewust werkte hij in de afgelopen dagen individuele trainingen af in het Belfius Basecamp in Westkapelle. Woensdag zag Dennis zijn coach en ploegmaten terugkeren van hun trip naar Dortmund. Hij moest echter nog even geduld hebben, ‘want de aanvaller moet zijn fysiek op peil houden en evenveel inspanningen leveren als zijn ploegmaats’, schrijft Het Nieuwsblad.

Moeskroen

Donderdagochtend sloot hij dus gewoon weer aan bij de groep. Over twee dagen wacht voor Club Brugge het bezoek aan Moeskroen, gevolgd door de zeer belangrijke match tegen Zenit. Mocht Club minstens gelijkspelen tegen de Russische grootmacht, is het verzekerd van de Europa League en dus Europees voetbal na de jaarwisseling. Blauw-Zwart wil echter meer en droomt nog steeds van de achtste finales van de Champions League. Het zal nog moeten blijken of Clement een beroep doet op Dennis. Hoewel de Nigeriaan allesbehalve in goede vorm verkeert, heeft hij in het verleden bewezen van grote waarde te kunnen zijn voor de ploeg.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws