Haaland tegen Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Erling Haaland forward of Borussia Dortmund with Odilon Kossounou defender of Club Brugge and Simon Deli defender of Club Brugge durinng the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Brugge, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
©Jan De Meuleneir / Photo News

Clement neemt 22 spelers mee naar Dortmund

Met vier punten uit twee duels mocht de Champions Leaguestart van Club Brugge er zeker zijn. In de thuiswedstrijd tegen Lazio had er zelfs meer ingezeten dan een gelijkspel. Een week later ging Blauw-Zwart echter hard onderuit tegen Borussia Dortmund. Dinsdagavond krijgen Philippe Clement en co de kans om zich te revancheren voor die nederlaag. De trainer kan ook in Dortmund geen beroep doen op Eduard Sobol en Federico Ricca.

Sobol testte vorige week bij de nationale ploeg van Oekraïne positief op het coronavirus. De linksachter moest het duel met KV Kortrijk dan ook al aan zich voorbij laten gaan. Hij verblijft in quarantaine, waardoor hij in de afgelopen dagen ook al een streep kon zetten door het bezoek aan Dortmund. Ricca, die normaal gesproken als stand-in voor Sobol fungeert, blijft ook thuis. De Uruguayaan is nog altijd niet hersteld van een blessure.

Nathan Fuakala, spelend voor de beloften, reist daarentegen wel mee naar Duitsland. De Fransman is dit seizoen een vaste kracht bij Club NXT. Hij kwam vooralsnog in alle competitiewedstrijden in actie. Vrijdagavond boekten de beloften hun eerste overwinning in de Eerste Klasse B.

Overigens ligt het in de lijn der verwachting dat Clement tegen Dortmund wederom kiest voor Charles de Ketelaere op de linkerflank. Hoewel het grote talent geen ervaring had met die positie, vulde hij die tegen Kortrijk naar behoren in. Na afloop van de moeizaam gewonnen wedstrijd was Clement dan ook lovend over zijn parel.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws