DOHA, QATAR - JANUARY 9 : Eduard Sobol defender of Club Brugge scores and celebrates pictured during the friendly match between Club Brugge and PSV Eindhoven during the winter camp in Doha , on January 09, 2020 in Doha, Qatar, 9/01/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Photo news

Clement moet basisspeler missen tegen Kortrijk en Dortmund

Philippe Clement vreesde in aanloop naar de interlandbreak voor nieuwe coronabesmettingen in zijn selectie. Dat leek hem in eerste instantie bespaard te blijven. Afgelopen maandag kwam daar echter verandering in. Eduard Sobol testte positief bij de nationale ploeg van Oekraïne. Ook de hertest liet sporen van COVID-19 in zijn bloed zien. De linksachter moet dan ook een streep zetten door de duels met KV Kortrijk en Borussia Dortmund.

Ondanks een moeizame start van het seizoen kon Sobol twee weken geleden ‘gewoon’ rekenen op een uitnodiging voor de interlands van Oekraïne. In het oefenduel met Polen bleef hij nog aan de kant, maar tegen Duitsland kwam hij negentig minuten in actie. De verdediger van Club Brugge kende een lastige avond. Niet gek, natuurlijk. Hij stond tegenover Leroy Sané, de vleugelflitser van zowel Bayern München als het Duitse elftal. De Duitsers zegevierden met 3-1. De dag na dat duel werd de selectie van Oekraïne getest op het coronavirus. Geen positieve gevallen, was in eerste instantie de uitkomst.

Een dag later had het laboratorium van de UEFA toch slecht nieuws voor de ploeg van Andrej Sjevtsjenko. Maar liefst drie spelers bleken toch sporen van COVID-19 in hun bloed te hebben. Sobol was een van de spelers die op maandag een positieve test aflegde. Hij onderging in de afgelopen dagen een hertest, maar ook die bleek positief. De linksachter verbleef al in quarantaine en moet die periode nu dus met enkele dagen verlengen. Daardoor zal hij niet in actie komen tegen Kortrijk en Borussia Dortmund.

Ricca

Een hard gelag voor Clement, die in de twee interlandbreaks ervoor ook spelers zag afhaken met het coronavirus. Dat wordt wederom puzzelen voor de coach. De verwachting is dat Federico Ricca hem zal vervangen. De Uruguayaan kwam dit seizoen nog niet heel veel in actie, slechts vijf keer. In die wedstrijden maakte hij over het algemeen wel een goede indruk. Ook Kortrijk mist een belangrijke pion wegens het coronavirus. Yevhen Makarenko, landgenoot van Sobol, testte ook positief bij de nationale ploeg van Oekraïne.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws