BRUGGE, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Thomas Delaney midfielder of Borussia Dortmund with Clinton Mata defender of Club Brugge and Emmanuel Bonaventure Dennis forward of Club Brugge durinng the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Brugge, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
© Jan De Meuleneir/Photo News

Clement laat zich uit over situatie Dennis

Emmanuel Dennis kon in de eerste drie duels in de groepsfase van de Champions League rekenen op een basisplaats. Tijdens het bezoek aan Zenit was hij nog trefzeker. De uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund moest hij echter aan zich voorbij laten gaan. Niet wegens een blessure, maar een disciplinaire schorsing. Zaterdagavond, als Club Brugge het opneemt tegen Moeskroen, is de aanvaller er ‘gewoon’ weer bij. De Nigeriaan heeft zijn excuses aangeboden.

Maandagochtend stapte Dennis gewoon nog op de spelersbus. Binnen de kortste keren kon hij echter plaatsmaken. De aanvaller nam plaats op een plek die niet voor hem was bestemd. Zijn ploegmaten en teammanager wezen hem daarop, maar hij gaf geen kick. Wat volgde was een hevige discussie tussen Clement en Dennis. Die resulteerde vervolgens in een trip naar Dortmund zonder Dennis. De Nigeriaan werd door Clement buiten de selectie gehouden voor het belangrijke duel met de Duitsers en werkte de afgelopen dagen individuele trainingen af. Donderdagochtend meldde hij zich echter weer bij de groepstraining.

Tijdens de persconferentie in aanloop naar het bezoek aan Moeskroen ging Clement kort in op de huidige situatie. ”Dennis heeft zich geëxcuseerd naar het bestuur, naar mij en ook naar de volledige spelersgroep. Hij heeft een boete gehad van de club. Hij maakt opnieuw deel uit van de selectie van morgen en dat verhaal is voor mij nu ook afgesloten. Het is tijd voor een nieuw nu.”

Sobol

Of Clement zaterdagavond een beroep kan doen op Eduard Sobol, is nog maar de vraag. De linksachter testte twee weken geleden positief op corona. De wedstrijden tegen KV Kortrijk en Dortmund gingen dan ook aan hem voorbij. Clement kon nog geen duidelijkheid geven over de Oekraïner. ”Sobol zijn COVID-resultaten kennen we pas morgen.” Ook Simon Deli is een vraagteken. De verdediger kwam niet helemaal ongeschonden uit de strijd met Dortmund. ”Deli heeft last en is twijfelachtig. Mitrovic, Asoma en Ricca zijn nog steeds out”, aldus Clement.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws