WESTKAPELLE, BELGIUM - JULY 04 : Simon Deli defender of Club Brugge and Thomas Henry forward of OHL pictured during a friendly game of Club Brugge against OHL Leuven as part of the preparation for the new Jupiler Pro League 2020 -2021 season after the suspension of competition due to the coronavirus health crisis at the Club Brugge Belfius Base camp on July 4, 2020 in Westkapelle, Belgium, 4/07/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photonews

Clement kan tegen Dortmund beschikken over Deli

Het was eerder op de dag nog zeer de vraag of Philippe Clement tegen Borussia Dortmund zou kunnen beschikken over Simon Deli. Hoewel de Ivoriaan maandagochtend nog positief testte op het coronavirus, is hij er vanavond ‘gewoon’ bij. Dat meldt Club Brugge.

Het virus gooide eerder al roet in het eten voor Simon Mignolet, Odilon Kossounou en Michael Krmencik. Zij testten in aanloop het eerste groepsduel met Zenit positief. Daardoor moesten zij een streep zetten door de wedstrijd in Sint-Petersburg. Vooral het ontbreken van Kossounou was een hard gelag voor Clement. De oefenmeester kon in Rusland ook al niet beschikken over Deli, die een schorsing uitzat.

Het lag in de lijn der verwachting dat Deli ook de wedstrijd tegen Dortmund zou moeten missen. Hij testte maandag als enige Club Brugge-speler positief op corona. Dinsdagochtend werd hij echter opnieuw getest. ‘Club en speler kregen deze middag uitsluitsel: Simon Deli is selecteerbaar voor de Champions League wedstrijd van deze avond’, schrijft Blauw-Zwart op Twitter.

Of Deli ook aan de aftrap staat, moet nog blijken. De Ivoriaan verkeert niet in de beste vorm van zijn leven. Ook afgelopen zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen, maakte hij een povere indruk. Het Nieuwsblad verwachtte vanochtend dat Mata, Mechele en Kossounou de defensie zouden vormen. Het dagblad ging er echter vanuit dat Deli het duel met Dortmund aan zich voorbij moest laten gaan.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws