BRUGES, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge and Philippe Clement head coach of Club Brugge durinng the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Bruges, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
© Jan De Meuleneir/Photo News

Clement is ondanks harde nederlaag blij met reactie van zijn ploeg

Club Brugge begon met vier punten uit de eerste twee groepsduels goed aan de Champions League. Na de kansloze nederlaag tegen Borussia Dortmund koopt de ploeg daar op dit moment echter heel weinig voor. Hoewel Blauw-Zwart al snel achter de feiten aan liep, is Philippe Clement blij met zijn ploeg. ”Ik heb een duidelijke reactie gezien van mijn spelers.”

Na het beschamende gelijkspel tegen KV Mechelen was Clement pisnijdig op zijn spelers. De oefenmeester was van mening dat zijn groep moest laten zien trots te zijn om voor deze club te kunnen spelen. Hij eiste een reactie van zijn spelers. Hoewel Club Brugge nog voor rust al tegen een ruime achterstand aan keek, gaf de selectie volgens Clement gehoor aan zijn boodschap. ”Ik heb een duidelijke reactie gezien van mijn spelers. Maar dat wist ik al na het gesprek na de voorbije training”, vertelde Clement na afloop van de match. ”We begonnen ook heel goed en kregen twee à drie mogelijkheden. Dat waren momenten om een doelpunt te maken, maar het lukte telkens niet. Daarna volgden echter in een mum van tijd drie tegendoelpunten. Het waren drie foutjes van ons die genadeloos werden afgestraft.”

En die fouten worden afgestraft door een ploeg als Dortmund, dat niet zomaar in eigen land de koppositie deelt met Bayern München. ”Dat is heel vervelend, want als je tegen zo’n ploeg punten wil halen, moet je superefficiënt zijn en een dosis geluk hebben. Die twee dingen waren niet helemaal het geval. Dat is teleurstellend, maar toch heb ik ook veel positieve zaken gezien.”

Gretigheid

Club Brugge begon vol goede moed aan de match. De ploeg was erop gebrand om de goede start tegen Zenit en Lazio een vervolg te geven tegen Dortmund. Daarnaast wilden de spelers zich maar al te graag revancheren voor het puntenverlies tegen KV Mechelen. Na ruim tien minuten liep Blauw-Zwart echter al achter de feiten aan. Het kwam vervolgens handen en voeten tekort om de aanvallers van Dortmund van scoren te houden. Met een ruime achterstand spelen is niet makkelijk, maar toch is Clement tevreden over wat zijn ploeg heeft laten zien. ”Ik ben vooral tevreden dat de kopjes niet naar beneden gingen na die 0-3. Iedereen is blijven vechten tot de laatste seconde en ook de invallers waren heel gretig. Dat moeten we meepakken naar de competitie.”

In de Jupiler Pro League ging het de afgelopen twee keer mis na een midweekse wedstrijd. ”Als je 0-3 verliest, ben je nooit tevreden, maar die gretigheid wil ik ook zondag tegen Oostende terugzien. Dat is geen garantie dat je jouw match wint, maar als je elke keer deze mentaliteit opbrengt, dan zal je het heel vaak naar jouw kant trekken.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws