Deli wint met Brugge van Oostende
OOSTENDE, BELGIUM - NOVEMBER 8 : Simon Deli defender of Club Brugge and Hans Vanaken midfielder of Club Brugge with Arthur Theate defender of KV Oostende during the Jupiler Pro League between KV Oostende and Club Brugge November 08, 2020 in Oostende, Belgium, 8/11/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
©Philippe Crochet / Photonews

‘Clement heeft er een vraagteken bij voor duel met Zenit’

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat Simon Deli woensdagavond in actie komt voor Club Brugge. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De Ivoriaanse verdediger viel zaterdagochtend uit op de training, waardoor hij het bezoek aan Moeskroen aan zich voorbij moest laten gaan. De blessure liep hij overigens al op in dienst van de nationale ploeg van Ivoorkust.

Deli behoorde in het afgelopen seizoen tot één van de sterkhouders van Club Brugge. Dit seizoen verloopt alles echter een stuk moeizamer. De Ivoriaan toont zich kwetsbaar in de achterhoede en was al een aantal keer direct betrokken bij een tegentreffer. Ook tijdens het bezoek aan Borussia Dortmund bracht hij zichzelf en zijn team in benauwde situaties. Desondanks is Deli onder Philippe Clement zeker van een basisplaats. Mocht hij woensdagavond ontbreken, zal dat een flinke domper zijn.

Hij werd in eerste instantie ‘gewoon’ opgeroepen voor het bezoek aan Moeskroen. Clement moest uiteindelijk alsnog een streep zetten door Deli zijn naam. Hij bleek toch niet fit genoeg om minuten te maken en/of op de bank te zitten. Daarnaast wilde de trainer geen risico’s nemen in aanloop naar de alles-of-niets-wedstrijd tegen Zenit. Bij een gelijkspel is Club Brugge zeker van Europees voetbal na de winterstop, maar de ploeg aast natuurlijk op meer.

Federico Ricca zat tegen Moeskroen weer op de bank en dat was goed nieuws voor Clement. De Uruguayaan zat een tijdje aan de kant met een tijdje met een voetblessure. De verwachting is echter dat niet Ricca, maar Brandon Mechele Deli komt te vervangen, mocht laatstgenoemde niet fit genoeg zijn om te spelen. De Belg nam afgelopen zaterdag ook al zijn positie over.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws