Foto: ©Blue Army

Christoph Daum: ‘Nog steeds spijt dat Verhaeghe me niet heeft overtuigd om te blijven’

Christoph Daum was coach van 9 november 2011 tot en met 30 juni 2012 bij Club Brugge. De Duitser besloot er in 2012 zelf mee om te stoppen bij blauw zwart. Voor het eerst heeft de ex-trainer openhartig gereageerd op zijn vertrek van enkele jaren geleden. Er is één ding zeker, Daum heeft spijt van zijn vertrek bij Club.

“Ik was volledig gefocust op mijn taak bij Club Brugge”, vertelde Christoph Daum in Het Laatste Nieuws. “Ik sprak bij momenten met mezelf: bekommer je je genoeg over je familie? Is het voetbal dat allemaal waard. Mijn relatie met Angelica en mijn familie stonden op het spel.”

Daum besloot om te kiezen voor zijn gezin en het redden van zijn huwelijk. Alsnog was hij niet zeker genoeg over zijn beslissing om als trainer bij Club Brugge te stoppen. “Ik schreef een brief met mijn toelichting naar Bart Verhaeghe. Maar het voelde niet juist aan. Ik legde telkens mijn pen neer.”

Hij was zelfzeker. Daum zou Club naar een hoger niveau brengen, of dat was toch zijn bedoeling. “Ik was ervan overtuigd dat ik Club Brugge naar een hoger niveau kon leiden”, besluit Daum. “Maar wat met Angelica en de kinderen? Die gedachten vraten aan mij. Uiteindelijk heb ik die brief verstuurd. Verhaeghe had me wellicht kunnen overtuigen om te blijven. Maar hij heeft het niet geprobeerd. Daar heb ik nog steeds spijt van”, besloot de Duitser.
Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws