TUBIZE, BELGIUM - NOVEMBER 9 : Roberto Martinez head coach of Belgian Team and Charles De Ketelaere defender of Belgium during the training session of the Belgian National team prior to the friendly game against Switzerland and the Nations League games against England and Danmark on November 09, 2020 in Tubize, Belgium, 9/11/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photo News
© Jimmy Bolcina/Photo News

Bondscoach Martínez heeft goed nieuws voor De Ketelaere

Het Nieuwsblad verwacht Charles de Ketelaere niet aan de aftrap, maar de kans is groot dat hij wél als invaller zijn opwachting maakt tegen Zwitserland. Zonder namen te noemen gaat Roberto Martínez opnieuw experimenteren. Dat bevestigde de bondscoach tijdens de persconferentie in aanloop naar de vriendschappelijke ontmoeting met de Zwitsers.

De Ketelaere meldde zich maandagochtend voor de eerste keer in zijn loopbaan bij de Rode Duivels. Dat heeft het grote talent van Club Brugge uiteraard te danken aan zijn prestaties in de afgelopen weken. Hoewel hij niet altijd basisspeler is, laat hij ook dit seizoen zijn enorme potentie zien. Afgaande op wat Martínez vertelde tijdens het perspraatje, ligt het in de lijn der verwachting dat De Ketelaere morgenavond debuteert in de nationale ploeg. De ‘jongkies’ mogen morgenavond vast en zeker aan het werk.

”Dit is een goeie kans. Voor een mix met hele hoge standaarden enerzijds en jongeren met een groot potentieel die we moeten ontwikkelen anderzijds. Hen moeten we kansen geven om op korte termijn te leren winnen, op lange termijn moeten we ze klaarmaken voor de grote toernooien”, vertelde Martínez.

EK 2021

De jongkies zullen er uiteraard op gebrand zijn om zich te bewijzen. Niet alleen om zich in de kijker van de grote clubs te spelen, maar ook omdat het EK steeds dichterbij komt. Over dat toernooi wilde Martínez echter nog niet heel veel kwijt. ”Dat weet je niet, in deze situatie kun je niet ver vooruit plannen. Wij dragen een grote verantwoordelijk in de ontwikkeling van onze jonge spelers. We hebben nu een gouden generatie, we moeten de jonge spelers daar mee de vruchten van laten helpen plukken.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws