EUPEN, BELGIUM - AUGUST 16 : Krepin Diatta forward of Club Brugge celebrate his goal during the Jupiler Pro League match between KAS Eupen and Club Bruges at the Kehrweg stadion on August 16, 2020 in Eupen, Belgium , 16/08/20 ( Photo by David Hagemann / Photo News
© David Hagemann/Photo News

Beerschot-sterkhouder zat bijna bij Club Brugge

Ismaila Coulibaly is nog maar 19 jaar, maar is toch al sterkhouder op het middenveld van Beerschot. Tegenover Gazet van Antwerpen geeft hij in een interview aan dat Club Brugge interesse had.

Coulibaly zat ook bijna bij Club Brugge. ”Club Brugge heeft met mijn makelaar gepraat, ja. Veel mensen dachten dat ik naar daar zou gaan, zelfs Krépin (Diatta, red.) was daarvan overtuigd. Maar uiteindelijk was dit project toch beter. Ik heb bij Beerschot meer kans op speeltijd en de Belgische competitie is toch nog een niveau hoger dan de Noorse.”

Coulibaly wordt drie jaar uitgeleend door het Engelse Sheffield United. ”Maar tegelijk ben ik ook al zeker dat ik over drie jaar voor een Premier League-club zal spelen Dit is een kinderdroom die uitkomt. Leuk om in mijn achterhoofd te hebben.”

Veelbelovend

De 19-jarige middenvelder wordt gezien als één van de meest veelbelovende talenten op de Belgische velden. ”Ja. Ik ben zelf verrast dat het zo snel gaat. Krépin had ook meer tijd nodig bij Club Brugge. Ik had mezelf wel veel druk opgelegd en wilde er absoluut zo snel mogelijk staan.”

”Maar bij Beerschot hebben ze me wel direct op mijn gemak gesteld en me geholpen mijn niveau te vinden. Ik merk nu dat ik elke dag beter word. Met de bal ben ik goed, maar fysiek is er nog werk aan de winkel”, aldus Coulibaly.

Beerschot is vooralsnog de grote verrassing in de Jupiler Pro League. De ploeg promoveerde in het afgelopen seizoen naar de hoogste klasse, maar staat heel knap op een tweede plaats. De achterstand op koploper Club Brugge bedraagt slechts één puntje. Eerder dit seizoen won Beerschot op Jan Breydel met 0-1.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws