Badji opnieuw trefzeker, dit keer voor Club NXT

Youssouph Badji, aanvaller van Club Brugge
Youssouph Badji, aanvaller van Club Brugge Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Niet Emmanuel Dennis, David Okereke of Michael Krmencik, maar Youssouph Badji was bij de start van het seizoen de eerste spits van Club Brugge. De Senegalees speelde zich onverwachts in de schijnwerpers. De afgelopen weken was hij echter vaker bankzitter dan basisspeler. Vorige week, tijdens het bezoek aan KV Oostende, liet hij zich eindelijk weer eens gelden. Ook zaterdagavond maakte hij met Club NXT een goede indruk. Zijn treffer was echter niet voldoende voor de eerste overwinning voor de beloften.

Na zijn daverende start gaf Philippe Clement al aan voorzichtig met hem te willen zijn. De spits is nog jong en de trainer wilde hem niet teveel druk op de schouders leggen. Omdat hij in het eerste wat minder aan spelen toekomt, mag hij zich zo af en toe eens laten zien bij de beloften. Zaterdagavond, in het duel met Westerlo, liet hij zich opnieuw van zijn beste kant zien. De Senegalees was in de openingsfase al dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal verdween nipt naast het doel. Luttele minuten later was het wel raak. Dit keer werkte Badji een voorzet van landgenoot Sagna wel in het doel: 1-0.

Van korte duur

Heel lang kon Club NXT echter niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten na de openingstreffer van Badji trok Westerlo de stand alweer gelijk. Soumah kopte ongehinderd een hoekschop binnen. Het doelpunt gaf Westerlo een boost. De beste kansen waren nadien voor de bezoekers, maar gescoord werd er niet meer. Ook niet aan de andere kant van het veld. Wel moest Westerlo nog een rode kaart incasseren. Een kwartier voor het einde moest Maxime Biset inrukken.

Club NXT wacht zodoende nog altijd op de eerste overwinning in de Eerste Klasse B. De beloften zijn dan ook hekkensluiter. De achterstand op Lierse Kempenzonen, de nummer voorlaatst, bedraagt inmiddels zes punten. Volgende speelronde staan de ploegen tegenover elkaar.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1327715534255874055?s=20

Kritiek

Emilio Ferrera, coach van Seraing United, toonde van de week nog kritiek op de aanwezigheid van de beloften in de Eerste Klasse B. ''Ik vind dat beloften bij de beloften moeten spelen. Te snel willen gaan heeft geen zin'', vertelde hij onder meer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand