LEUVEN, BELGIUM - OCTOBER 9 : Charles De Ketelaere midfielder of Belgium battles for the ball with ames, Tyler Waite forward of Wales during the UEFA Under 21 qualifying round match between Belgium and Wales on October 09, 2020 in Leuven, Belgium, 9/10/2020 ( Photo by [Fullname] / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

Alle ogen gericht op De Ketelaere tijdens cruciaal duel U21

Willen de Belgische beloften zich kwalificeren voor het EK, moet er vanavond geworden worden van Bosnië en Herzegovina. De U21 weet zich gesterkt door de aanwezigheid van onder meer Charles de Ketelaere. Het grote talent kreeg weliswaar een uitnodiging voor de ‘grote’ Rode Duivels, maar de beloften kunnen hem goed gebruiken.

Na zijn ijzersterke partij in Sint-Petersburg waren veel kijkers het eens: De Ketelaere verdiende een uitnodiging voor de interlands van de Rode Duivels. Hoewel hij niet altijd een basisplaats krijgt van Philippe Clement, etaleert hij ook dit seizoen vaak genoeg zijn klasse. Roberto Martínez gaf gehoor aan de roep van de fans en stuurde de parel van Blauw-Zwart een uitnodiging voor de matchen tegen Zwitserland, Engeland en Denemarken. De Ketelaere had niet veel tijd nodig om indruk te maken. Tijdens de persconferentie in aanloop naar het oefenduel met de Zwitsers sprak Jan Vertonghen lovende woorden over hem.

Het lag in de lijn der verwachting dat hij tegen Zwitserland zijn debuut zou maken. Dat gebeurde ook, alhoewel het van zeer korte duur was. De Ketelaere mocht in de blessuretijd nog even opdraven van Martínez. Jan Mulder plaatste bij VTM zijn vraagtekens bij dat besluit en ook op social media konden de kijkers niet geloven wat ze zagen. De blijdschap zou er bij De Ketelaere in ieder geval niet minder om zijn. Ondanks zijn indrukwekkende ontwikkeling kwam de oproep voor de Rode Duivels als een verrassing, vertelde hij.

Cruciaal

Na zijn debuut tegen Zwitserland verliet De Ketelaere het trainingskamp van Martínez en de zijnen. De beloften stonden klaar om hem met open armen te ontvangen. Ruim twee maanden geleden maakte De Ketelaere nog zijn eerste minuten voor de U21. Het bevestigt maar weer eens hoe snel het met hem gaat. Vanavond, vanaf 18.15 uur om precies te zijn, zullen de ogen opnieuw op hem gericht zijn. De beloften moeten winnen van Bosnië en Herzegovina om zich te kwalificeren voor het EK. Een De Ketelaere in goeden doen kunnen ze dan ook goed gebruiken.

Een andere blikvanger bij de U21 is Loïs Openda. De aanvaller wordt dit seizoen door Club Brugge verhuurd aan Vitesse. De Arnhemmers en Openda maken veel indruk in de Nederlandse Eredivisie. Zij gaan samen met Ajax aan kop. Na acht duels staan beide ploegen op 21 punten. De Amsterdammers hebben echter een (veel) beter doelsaldo. Openda was vooralsnog goed voor vier doelpunten en één assist.

Het duel tussen Bosnië en Herzegovina en België begint om 18.15 uur. De match is live te volgen via de Facebookpagina van Royal Belgian FA, maar ook via het liveblog van Het Laatste Nieuws.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws