Openda Club Brugge
BRUSSELS, BELGIUM - JANUARY 19 : Lois Openda forward of Club Brugge is challenged by Elias Cobbaut defender of Anderlecht and Derrick Luckassen defender of Anderlecht during the Jupiler Pro League between RSC Anderlecht and Club Brugge at the Lotto Park stadium on January 19, 2020 in Brussels, Belgium, 19/01/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
Foto: ©Photo News

Afgang voor De Ketelaere en Openda in en tegen Bosnië

Twee overwinningen op Duitsland en een afgetekende 5-0 zege tegen de leeftijdsgenoten van Wales. Niets leek de Rode Duivels U21 nog in de weg te zitten op weg naar het EK. Moldavië zette de beloften echter met beide benen op de grond. Dinsdagavond moest de U21 van België winnen van Bosnië en Herzegovina, maar dat bleek teveel gevraagd. Ook Charles de Ketelaere kon het verschil niet maken.

Met de parel van Club Brugge en Loïs Openda, dit seizoen door Club Brugge verhuurd aan Vitesse, aan de aftrap gingen de Belgische beloften op zoek naar de broodnodige overwinning. De start was goed. Sterker, uitstekend zelfs. Er waren nog geen tien minuten gespeeld, maar de Belgen hadden de voorsprong al te pakken. Thibault De Smet bezorgde zijn ploeg een perfecte start. De Rode Duivels kregen kansen op een tweede, maar die viel niet. Daar maakte Bosnië en Herzegovina dankbaar gebruik van. Tussen de 28e en 31e minuut vond de thuisploeg twee keer het net. De achterstand was weggewerkt en het zweet brak uit op de voorhoofden van de gasten.

Dure missers

België ging na de pauze nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Openda was twee keer dichtbij. De spits ging kort na de rust alleen op de doelman van de tegenstander af, maar besloot de bal breed te leggen. Dat pakte niet goed uit. Twee minuten later meldde Openda zich opnieuw. Dit keer redde de Bosnië-doelman echter goed op zijn kopbal. Ook De Ketelaere probeerde het, maar zijn schot leverde de thuisploeg geen problemen op.

De Rode Duivels hadden de kansen, maar de gastheren produceerden de treffers. Al die gemiste kansen kwam België heel duur te staan. Twintig minuten voor tijd kwam Bosnië en Herzegovina zelfs op 3-1. Een spaarzame uitbrak na de pauze werd de gasten fataal. De Belgen gaven niet op en waren via opnieuw Openda dichtbij de aansluitingstreffer. Het was echter zo’n avond waarop het maar niet wilde lukken.

De benutte strafschop van Openda in minuut negentig was er dan ook slechts één voor de statistieken. De aansluitingstreffer kwam veel te laat. Door de nederlaag lopen de beloften zo goed als zeker het EK van volgend jaar mis. Alleen de koplopers en vijf beste nummers twee kwalificeren zich voor de eindronde. De dertien punten die de talenten behaalden, lijken verre van genoeg.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws