Foto: ©Blue Army

Zenit wint generale repetitie voor duel met Club Brugge

Zenit Sint-Petersburg kan met een goed gevoel toewerken naar de ontmoeting met Club Brugge. De Russische grootmacht was zaterdagmiddag met 3-1 te sterk voor PFK Sotsji.

Voorafgaand het duel bedroeg het verschil tussen Zenit en PFK Sotsji slechts twee punten. De koploper wist dus wat haar te doen stond: winnen. Bij een nederlaag zouden de gasten de koppositie immers overnemen. Zenit kwam in de eerste helft uitstekend voor de dag en deed na een kwartier spelen snel zaken. In de zestiende minuut opende Vjatsjeslav Karavajev de score en nog geen tien minuten later verdubbelde Aleksandr Erokhin de voorsprong.

De thuisploeg ging met een 2-0 voorsprong aan de thee. Na 45 minuten spelen leek er niets aan de hand voor de thuisploeg. Een fijne gedachte, met de start van de Champions League in het achterhoofd. In de tweede helft moest de koploper echter nog flink aan de bak. Na een klein kwartier spelen in het tweede bedrijf bracht Kirill Zaika de spanning terug in de wedstrijd. De gasten gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar vonden die niet. Sterker nog, in de slotfase schoot Douglas Santos Zenit in veilige haven: 3-1.

Met de overwinning op PFK Sotsji, de nummer vier van Rusland, doet Zenit goede zaken. De ploeg verstevigt de koppositie, alhoewel Spartak Moskou vanavond in punten weer gelijk kan komen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws