BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 22 : Kylian Mbappe forward of PSG battles for the ball with Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge and Mats Rits midfielder of Club Brugge before scoring during the UEFA Champions League group A match between Club Brugge KV and Paris Saint Germain on October 22, 2019 in Brugge, Belgium, 22/10/2019 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

Zenit-coach verwacht ondanks afwezigen geen ander Club Brugge

Met een bezoek aan Zenit begint Club Brugge dinsdagavond aan een nieuw avontuur in de Champions League. De ploeg moet het stellen zonder Simon Mignolet, Odilon Kossounou en Michael Krmencik. Zij testten afgelopen weekend positief op corona. Zenit-coach Sergei Semak verwacht echter niet dat de afwezigen veel invloed zullen hebben op het spel van Blauw-Zwart.

Dat vertelde Semak maandagochtend tijdens de persconferentie in aanloop naar het groepsduel in Sint-Petersburg. ”We hebben in de laatste competitiematch op Standard gezien dat Club aanvallend verschillende opties heeft. Ik denk dat de schorsing van Simon Deli meer invloed heeft dan de afwezigheid van de drie anderen. Maar ook verdedigend is de kern van Club Brugge ruim genoeg. Ik denk niet dat ze hun systeem zullen omgooien.”

De kopzorgen die Philippe Clement heeft, heeft Semak minder. Desondanks moet ook de coach van Zenit sleutelen aan zijn elftal. De koploper van Rusland kan morgenavond namelijk niet beschikken over Malcom. De Braziliaan, die in de zomer van 2019 voor veel geld overkwam van FC Barcelona, ontbreekt vanwege een blessure. Ook Douglas Santos, de linkervleugelverdediger, ontbreekt. Hij zit, evenals Deli van Club, een schorsing uit.

Risico

Semak ging tijdens de persconferentie ook nog even in op de coronagevallen bij Club Brugge. In Rusland vrezen ze voor meerdere besmettingen bij Blauw-Zwart. ”Natuurlijk is er een risico, maar we kunnen niet anders dan de UEFA volgen. Er zijn verschillende COVID-protocollen in de Russische Premier League en de Champions League en misschien zijn ze niet perfect op elkaar ingestemd. Er zijn misschien lacunes, maar we kunnen niet anders dan de regels gehoorzamen en de risico’s inschatten.”

Het treffen in de groepsfase van de Champions League betekent een ontmoeting tussen de koplopers van Rusland en België. Zenit rekende afgelopen zaterdag in de generale repetitie af met PFK Sotsji. In de eerste elf competitiewedstrijden verzamelde de ploeg 24 punten. Daarmee gaat Zenit gelijk op met Spartak Moskou, maar de tegenstander van Club Brugge heeft een veel beter doelsaldo.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws