Foto: ©Blue Army

Vormer: ‘Gaan met een goed gevoel naar Zenit’

Zonder Simon Mignolet, Michael Krmencik én Odilon Kossounou reist Club Brugge vandaag af naar Sint-Petersburg. Daar wacht dinsdagavond het duel met Zenit in de groepsfase van de Champions League. Hoewel het ontbreken van Mignolet een grote aderlating is, is Blauw-Zwart tot op het bot gemotiveerd om een resultaat neer te zetten.

Dat vertelde Ruud Vormer, nog voordat de selectie het vliegtuig instapte. Hoewel Club Brugge afgelopen zaterdag vervelend puntenverlies leed, is de ploeg bezig aan een sterke reeks. De landskampioen kende een slechte competitiestart, maar de laatste nederlaag dateert inmiddels van een kleine twee maanden geleden. ”We gaan met een goed gevoel naar Zenit. Uiteraard zijn er enkele belangrijke jongens die thuis moeten blijven maar we gaan er alles aan doen om ginder punten te pakken.”

Koploper

Club Brugge heeft ook alle reden om met een goed gevoel af te reizen naar Rusland. De koppositie in België is immers weer in handen van Philippe Clement en co. Charleroi, dat voorafgaand afgelopen speelronde nog koploper was, leed zondagavond een 2-1 nederlaag op bezoek bij Genk. In punten staan Club Brugge en Charleroi weliswaar gelijk, maar eerstgenoemde heeft een veel beter doelsaldo. Dat de koppositie weer heroverd is, zal de ploeg veel deugd doen. De spelers beleefden een vervelende start van het seizoen, maar lieten het kopje geen moment hangen. In plaats daarvan gingen ze nog meer voor elkaar door het vuur. Dat resulterend in onder meer een 1-2 zege bij Genk en een 3-0 overwinning op Anderlecht.

Morgenavond zullen we zien hoe de woorden van Vormer uitpakken. Wil Club Brugge een keer succes boeken in de Champions League, lijkt dit seizoen de uitgelezen kans te zijn. Met Zenit, Dortmund en Lazio treft de ploeg uiteraard niet de minste ploegen, maar ze is er in geslaagd om haar sterkhouders te behouden. Aan hen de taak om de ploeg op sleeptouw te nemen. Te beginnen in Sint-Petersburg, tegen de koploper van Rusland.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws