BRUGGE, BELGIUM - FEBRUARY 15 Emmanuel Bonaventure Dennis forward of Club Brugge - Mats Rits midfielder of Club Brugge scores and celebrates pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Waasland-Beveren on February 15, 2020 in Brugge, Belgium, 15/02/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
Foto: ©Jimmy Bolcina/Photo News

Verheyen heeft raad voor Club Brugge vs Zenit: “Voor Rits is sleutelrol weggelegd”

Club Brugge neemt het in de Champions League op tegen het Russische Zenit. Tegenover Het Nieuwsblad laat Gert Verheyen zich uit over de Europese confrontatie.

“Een zwakke schakel telt die ploeg niet”, begint Verheyen. “Maar als team zijn ze in balverlies niet compact. De lijnen spelen niet kort op ­elkaar. Als je laatst bijvoorbeeld de 4-4-2 zag van Dynamo Kiev tegen AA Gent, dat was wél een heel compact blok.”

“Zo speelt Zenit niet, tenzij ze natuurlijk voor hun ­eigen zestien staan. Dan gaat het centrum wel potdicht. Maar anders valt er tussen die linies altijd wel iets te doen. Zeker als ze met twee echte centrumspitsen spelen, zie je zelden dat er verdedigd wordt op de verdedigende middenvelder van de ­tegenstander.”

Verheyen ziet voor Rits een belangrijke rol weggelegd. “Hun twee spitsen werken zich niet uit de naad. De verdedigende ­middenvelder van de tegenpartij heeft vaak tijd en ruimte om aan de bal te ­komen. Voor Mats Rits is dus een ­sleutelrol weggelegd. Hij zal veel op gang kunnen brengen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws