BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 22 : Kylian Mbappe forward of PSG battles for the ball with Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge and Mats Rits midfielder of Club Brugge before scoring during the UEFA Champions League group A match between Club Brugge KV and Paris Saint Germain on October 22, 2019 in Brugge, Belgium, 22/10/2019 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

Vandaag wordt er eindelijk geloot voor de groepsfase van de Champions League

Club Brugge verdwijnt donderdagavond als enige Belgische ploeg in de koker voor de groepsfase van de Champions League. De loting is vanaf 17.00 uur live te bekijken via de website van de UEFA en het YouTube-kanaal van Club Brugge.

KAA Gent kreeg via de voorrondes de kans zich bij Club Brugge te voegen, maar strandde op Dynamo Kiev. De Oekraïners waren over twee wedstrijden veel te sterk: 5-1. Club Brugge is zodoende de enige Belgische ploeg die de komende maanden actief is in de Champions League. Het afgelopen seizoen kwam weliswaar abrupt ten einde, maar het elftal van Philippe Clement werd wel gewoon gekroond tot landskampioen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Ajax. De Nederlandse grootmacht stond bij de stop van de competitie in punten gelijk met AZ, maar had een beter doelsaldo. Desondanks besloot de Koninklijke Nederlandse Voetbalblond om geen kampioen uit te roepen.

Ajax is donderdagavond één van de ploegen die gekoppeld kan worden aan Club Brugge. Zie de indeling van de potten welke tegenstanders Blauw-Zwart nog meer kan treffen:

Pot 1
 • Bayern (GER),
 • Sevilla (ESP)
 • Real Madrid (ESP)
 • Liverpool (ENG)
 • Juventus (ITA)
 • Paris (FRA)
 • Zenit (RUS)
 • Porto (POR)
Pot 2
 • Barcelona (ESP)
 • Atlético de Madrid (ESP)
 • Manchester City (ENG)
 • Manchester United (ENG)
 • Shakhtar Donetsk (UKR)
 • Dortmund (GER)
 • Chelsea (ENG)
 • Ajax (NED)
Pot 3
 • Dynamo Kyiv (UKR)
 • RB Leipzig (GER)
 • Internazionale Milano (ITA)
 • Olympiacos (GRE)
 • Lazio (ITA)
 • Atalanta (ITA)
 • Red Bull Salzburg (Aus)
 • Krasnodar (RUS)
Pot 4
 • Lokomotiv Moskva (RUS)
 • Marseille (FRA)
 • Club Brugge (BEL)
 • Borussia Mönchengladbach (GER)
 • İstanbul Başakşehir (TUR)
 • Rennes (FRA)
 • Ferencváros (HUN)
 • FC Midtjylland (DEN)

Op basis van de recente ontmoetingen zal menig Club Brugge-supporter hopen Paris Saint-Germain en Manchester United te ontlopen. De Fransen gaven Club vorig seizoen nog een flink pak rammel: 0-5. De rijzende ster Kylian Mbappé was met drie doelpunten niet te houden. Met dezelfde cijfers ging Club in de zestiende finale van de Europa League onderuit tegen Manchester United. Ook in de Play-offs van de Champions League in 2015 waren de Belgen vrij kansloos tegen de Engelse grootmacht.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws