Gouden Schoen Hans vanaken
Hans Vanaken met zijn Gouden Schoen - © Sebastien Smets/Photo News
© Sebastien Smets/Photo News

Vanaken volgt Badji op als Player of the Month

Over de slechte competitiestart gaat het al een tijdje niet meer in Brugge. Zaterdag gaat Blauw-Zwart in de topper tegen Standard op zoek naar de zesde zege op rij. In de maand september won Club Brugge al haar wedstrijden. Mede dankzij Hans Vanaken, die met goals en assists zoals vanouds belangrijk was voor zijn plek. De fans hebben hem dan ook verkozen tot Player of the Month september.

De supporters van Club Brugge konden de afgelopen dagen stemmen op de beste speler van Club Brugge in de maand september. In augustus ging die eer nog naar Youssouph Badji, die zich onverwachts in de basis knokte. Met een doelpunt tijdens het bezoek aan Genk sloot Vanaken de maand augustus goed af, maar het was te mager wat de spelmaker in die periode liet zien. In de afgelopen weken rekende hij af met de criticasters, die beweerden dat hij in een serieuze vormdip verkeerde.

Club Brugge speelde in september drie competitiewedstrijden, die allemaal werden gewonnen. Met 4-1, 0-6 en 2-1 rekende het elftal van Philippe Clement af met respectievelijk Waasland-Beveren, Zulte Waregem en Cercle Brugge. Vooral in de met 4-1 gewonnen match tegen Waasland-Beveren was een belangrijke rol weggelegd voor Vanaken. Met twee doelpunten was hij zoals vanouds op dreef. Tijdens het bezoek aan Zulte Waregem, tevens zijn 250e duel voor Club, bevestigde hij zijn vorm met zijn vierde treffer van het seizoen en een assist.

Kers op de taart

Misschien nog wel belangrijker dan zijn aandeel in die gewonnen wedstrijden was zijn handtekening onder een vernieuwd contract. Een krappe week voor de deadline van de transfermarkt was het nog maar de vraag of Vanaken dit seizoen nog in Brugge actief zou zijn. West Ham United meldde zich met een serieus bod bij de clubleiding, maar die veegde de kleine twintig miljoen euro direct van tafel. Enkele dagen later maakte Club Brugge nieuws van de contractverlenging van Vanaken, die nu tot medio 2025 vastligt.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws