GENK, BELGIUM - AUGUST 30 : Philippe Clement head coach of Club Brugge and Hans Vanaken midfielder of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Club Brugge KV on August 30, 2020 in Genk, Belgium, 30/08/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

Vanaken over contractverlenging: ‘Teken van respect en vertrouwen’

Hoewel het seizoen nog heel lang is, behoort de afgelopen week nu al tot één van de hoogtepunten. Club Brugge versloeg Anderlecht met 3-0 en zowel Simon Mignolet als Hans Vanaken verbond zich langer aan de club. Beide spelers ontvingen vorige week ook nog eens een uitnodiging van bondscoach Roberto Martínez. ”Nu vertrekken, leek me geen logische stap”, aldus Vanaken.

De schrik was er, bij zowel Club Brugge als de achterban. Een kleine tien dagen voor het verstrijken van de transferdeadline meldde West Ham United zich met concrete interesse in Vanaken. De Engelsen dienden zelfs een bod in, maar dat werd direct van tafel geveegd door Vincent Mannaert. Desondanks kon Philippe Clement de supporters niet beloven dat Vanaken ook dit seizoen nog speler zou zijn van Blauw-Zwart. Toeval of niet, zo’n twee uur na Clement zijn zorgelijke woorden, tekende de spelmaker een verlengd contract tot medio 2025.

”Het is een teken van respect en vertrouwen van Club Brugge”, vertelde Vanaken tijdens de persconferentie van de Rode Duivels in aanloop naar de vriendschappelijke match tegen Ivoorkust. ”Ik heb dat altijd gevoeld, hoor. Ik heb een tijdje nagedacht over de keuze die ik moest maken. De club heeft een inspanning gedaan om mij te houden en ik ben er ook gelukkig. Nu vertrekken, leek me geen logische stap.”

Een stap naar West Ham, de nummer zestien van het afgelopen seizoen in Engeland, zag hij uiteindelijk niet zitten. Hij weet wat hij heeft in Brugge en waarvoor hij speelt. ”En voor de prijzen voetballen, is ook heel belangrijk. Kijk: als ik echt had willen gaan, kon ik het vuil spelen. Maar zo zit ik niet in mekaar. De communicatie is heel correct verlopen. Dus…”

Rode Duivels

Ook Vanaken kende een stroeve start van het seizoen. De Gouden Schoen-winnaar van 2018 en 2019 slaagde er in de eerste matchen niet in zijn stempel te drukken op het spel. Na de laatste interlandperiode loopt het echter ook bij Vanaken weer als vanouds. Afgelopen zondag had hij met een doelpunt en een assist nog een groot aandeel in de zege tegen Anderlecht. Donderdagavond wacht Vanaken met de Rode Duivels een oefenpotje tegen Ivoorkust. Met de duels met Engeland en IJsland in de Nations League op het programma, is de kans groot dat hij in actie komt. Al wilde hij daar niet heel veel over kwijt. ”Het is altijd moeilijk om te zeggen wie er gaat spelen. Tegen Ivoorkust krijgen er misschien andere namen een kans. Ach, ik kom nooit met de grootste verwachtingen naar hier.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws