Simon Mignolet - Photonews
Simon Mignolet - Photonews
Foto: ©Photonews

Rode Duivels: derde basisplaats op rij voor Mignolet

Simon Mignolet staat vanaf 20.45 uur opnieuw onder de lat bij de Rode Duivels. Het is voor het eerst sinds eind 2015 dat de doelman van Club Brugge drie keer op rij als basisspeler het doel van zijn land verdedigt. Zoals verwacht beginnen Hans Vanaken en Brandon Mechele in en tegen IJsland op de bank.

Mignolet behoort al jaren tot de vaste kern van de Rode Duivels, maar moet gewoonlijk Thibaut Courtois voor zich dulden. De keeper van Real Madrid haakte vorige week echter af met een heupblessure. Ook in de afgelopen interlandperiode in september kon Roberto Martínez geen beroep doen op Courtois. In de recente interlands tegen Ivoorkust (1-1) en Engeland (2-1 nederlaag) verdedigde Mignolet al het doel. In het oefenduel met de Afrikaanse grootmacht droeg hij zelfs de aanvoerdersband.

Zoals hierboven vermeld was de laatste keer dat Mignolet drie opeenvolgende interlands aan de aftrap stond, eind 2015. Destijds verdedigde hij het doel in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra en Israël en in het vriendschappelijke treffen met Italië.

Het Nieuwsblad verwachtte de doelman al in de basis. Daarnaast voorspelde het dagblad opnieuw een reservebeurt voor Vanaken en Mechele. Martínez kiest voor onderstaande elf namen:

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws