Foto: ©Blauwzwartfans

Rival watch: pittige generale repetitie voor Zenit

Club Brugge speelt vanavond de topper tegen Standard, maar menig supporter kijkt misschien al uit naar dinsdagavond. Dan begint voor Blauw-Zwart de groepsfase van de Champions League. Met een bezoek aan Zenit wacht Philippe Clement en de zijnen direct een stevige klus. Ook de Russische grootmacht komt vandaag in actie.

Evenals Club Brugge staat er voor Zenit een pittige generale repetitie op het programma. De huidige koploper van de Russische Premjer-Liga ontvangt PFK Sotsji, de nummer vier. Zenit werd in het afgelopen seizoen met afstand kampioen van Rusland, maar lijkt de komende maanden op meer tegenstand te moeten rekenen. Na tien competitiewedstrijden zijn de verschillen namelijk nihil in de top. Zo bedraagt de voorsprong van Zenit op PFK Sotsji slechts twee punten. Mochten de gasten vanmiddag winnend van het veld stappen, raakt Zenit de koppositie dus kwijt. Met de start van het miljardenbal op het programma zou dat natuurlijk een flinke teleurstelling zijn.

Ook Dortmund en Lazio komen vandaag in actie. De Duitsers wacht een lastige uitwedstrijd tegen Hoffenheim. De huidige nummer zes van de Bundesliga verbaasde vriend en vijand door in de tweede speelronde met 4-1 te winnen van Bayern München. Dortmund hoopt de 4-0 zege op Freiburg van twee weken geleden een vervolg te geven, alvorens het komende week afreist naar Rome.

Van al onze rivals in de groepsfase van de Champions League smacht Lazio het meest naar een zege. Met vier punten na drie wedstrijden is de competitiestart namelijk teleurstellend te noemen. In de afgelopen speelronde deelde Lazio de buit met Inter. Vanavond wacht de ploeg van Simone Inzaghi een bezoek aan Sampdoria, de huidige nummer veertien.

Programma CL-rivals:

  • 13.00 uur: Zenit-PFK Sotsji.
  • 15.30 uur: Hoffenheim-Dortmund.
  • 18.00 uur: Sampdoria-Lazio.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws