Foto: ©Blauwzwartfans

Rival watch: Lazio wil eindelijk weer eens winnen in de Serie A

Mocht Club Brugge het bezoek aan OHL zaterdagavond winnend afsluiten, kent het een (bijna) perfecte week. Met de winst in Sint-Petersburg natuurlijk als absoluut hoogtepunt. Over vijf dagen wacht alweer het tweede groepsduel in de Champions League. Lazio, dat dan op bezoek komt, won van de week met 3-1 van Dortmund, maar is desondanks matig aan het seizoen begonnen. De Italianen hopen de verrassende zege van dinsdag morgenavond een vervolg te geven.

In het afgelopen seizoen was Lazio lange tijd de belangrijkste uitdager van Juventus. Vooral voor de coronabreak was het verschil tussen beide ploegen nihil. Na die lange periode zonder voetbal ging het echter bergafwaarts met de ploeg uit Rome. Lazio eindigde uiteindelijk nog als vierde. Een plek die weliswaar recht gaf op Champions Leaguevoetbal, maar als een teleurstelling werd gezien. Dit seizoen hoopt Lazio opnieuw een gooi te doen naar de positie die al jaren in bezit is van Juventus. De competitiestart is echter niet om over naar huis te schrijven.

Harde nederlagen

Na vier competitiewedstrijden bevindt Lazio zich op een teleurstellende vijftiende (!) plek. Met een 0-2 overwinning op bezoek bij Cagliari begon de ploeg van Simone Inzaghi nog goed aan de competitie. Inmiddels wacht de ploeg alweer bijna een maand op een zege in de Serie A. In de afgelopen weken ging Lazio hard onderuit tegen Atalanta (1-4) en Sampdoria (3-0) en speelde het met 1-1 gelijk tegen Inter. De vorm van Lazio kan niet losgezien worden van die van Ciro Immobile. De topscorer van de Serie A in het afgelopen seizoen – 36 doelpunten in 37 competitieduels – vond vooralsnog pas één keer het net.

Zaterdagavond krijgt Lazio bezoek van Bologna, dat één plekje lager staat. Vorig seizoen versloeg Lazio Bologna met 2-0. Door de zege tegen Dortmund zullen de Romeinen, ondanks de tegenvallende competitiestart, met vertrouwen beginnen aan dat duel. Bekijk hieronder de samenvatting van het treffen tussen Lazio en Dortmund.

Kohlenpott-derby

Dortmund, dat op 4 november naar Brugge trekt, gaat zaterdagmiddag op zoek naar eerherstel. De nederlaag in Rome kan toch wel gezien worden als blamage. Na nog geen 25 minuten keek de ploeg al tegen een 2-0 achterstand aan. Met de Kohlenpott-derby bestaat er voor Dortmund geen betere wedstrijd om zich te revancheren voor die nederlaag. Om 18.30 trapt de ploeg af tegen Schalke 04, dat nog altijd wacht op de eerste overwinning van het seizoen.

Ook Zenit zal zich willen herstellen van de nederlaag in de eerste speelronde van de Champions League. Dat zal de koploper van de Russische Premier League moeten doen tegen Kazan, de nummer negen. Zenit deelt de koppositie in punten met Spartak, maar heeft een veel beter doelsaldo.

Programma CL-rivals:

  • 15.30 uur: Zenit-Kazan.
  • 18.30 uur: Dortmund-Schalke 04.
  • 20.45 uur: Lazio-Bologna.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws