BRUGES, BELGIUM - OCTOBER 28 : Hans Vanaken midfielder of Club Brugge celebrates after scoring during the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Lazio Roma on October 28, 2020 in Bruges, Belgium, 28/10/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photo News

Rival Watch: Dortmund op bezoek bij promovendus

De wedstrijden volgen elkaar in hoog tempo op voor Club Brugge. Veel tijd om op adem te komen is er dus niet. Vanavond wacht de ploeg het duel met KV Mechelen, alvorens Borussia Dortmund over vier dagen op bezoek komt. De Duitsers spelen vanmiddag een uitwedstrijd.

De tegenstander is Arminia, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Duitse Bundesliga. Op papier een makkelijke generale repetitie voor Borussia Dortmund, maar de praktijk wil nog wel eens het tegendeel bewijzen. De komende tegenstander van Club laat namelijk vaker punten liggen tegen de ‘zwakkere’ broeders. Zo ging het in de tweede speelronde van de Bundesliga onderuit tegen Augsburg. Dat was de eerste van de drie nederlagen binnen een maand. Dortmund verloor de strijd om de Duitse Supercup van Bayern München en ook Lazio was te sterk voor de ploeg van Lucien Favre.

Afgelopen woensdag revancheerde Dortmund zich voor de nederlaag tegen Lazio. Het ging zeker niet gemakkelijk, maar Zenit werd uiteindelijk met 2-0 verslagen. Vandaag hoopt de ploeg de zege tegen de Russen een vervolg te geven. Arminia is de huidige nummer veertien van de Bundesliga. Van de afgelopen vier wedstrijden werden er drie verloren.

Zaterdag 31 oktober, 15.30 uur: Arminia-Borussia Dortmund.

Lazio en Zenit

De Italianen komen zondagmiddag pas in actie. Het is nog maar de vraag met welk elftal Lazio aantreedt tijdens het bezoek aan Torino FC. Van de week miste Simone Inzaghi nog een groot aantal spelers in het duel met Club Brugge. Met Torino treft Lazio in ieder geval een laag geklasseerd elftal. De ploeg uit Turijn staat met slechts één punt na vier duels op de voorlaatste plaats. Lazio, de huidige nummer twaalf, kan bij een overwinning goede zaken doen. Het verschil tussen de Italiaanse middenmoot en subtop is namelijk heel klein.

Zondag 1 november, 15.00 uur: Torino FC-Lazio.

Zenit kende een dramatische week. De ploeg verloor in het vorige weekeinde de koppositie en ging van de week ook nog eens onderuit in Dortmund. De Russen leken in Duitsland lang af te stevenen op een resultaat, maar in het laatste kwartier sloeg de thuisploeg alsnog toe. Zondagmiddag zal Zenit zich vooral willen revancheren voor de nederlaag tegen Kazan (1-2). Verliezen in Dortmund is immers geen schande. Zenit gaat morgen op bezoek bij FC Chimki, een laagvlieger in de Russische Premier League, alhoewel dat tegenwoordig vrij weinig zegt…

Zenit moet winnen om koploper Spartak Moskou niet nog verder te zien uitlopen. Het verschil bedraagt op dit moment drie punten, maar Spartak komt vanmiddag al in actie tegen Rostov. Daarnaast zal Zenit ook wat vertrouwen willen tanken in aanloop naar het thuisduel met Lazio.

Zondag 1 november, 12.00 uur: FC Chimki-Zenit.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws