Foto: ©Blue Army

Pro League wijst uitstelverzoek KV Mechelen van de hand

De ontmoeting tussen Club Brugge en KV Mechelen zaterdagavond gaat ‘gewoon’ door. De bezoekende club zag het duel het liefst uitgesteld worden, maar ving bot bij de Pro League. Bij Mechelen testten deze week maar liefst zeven spelers positief op het coronavirus.

Een week eerder waren dat nog tien spelers, waardoor het duel met Eupen geen doorgang kende. De tests van woensdag leverde zeven positieve resultaten op. Mocht een club minimaal zeven positieve gevallen hebben in de selectie, mag de club uitstel aanvragen. KV Mechelen vreesde echter al voor het ergste. Niet alle positieve gevallen behoren namelijk tot de A-kern. ”Volgens de Pro League mogen enkel spelers die al op het wedstrijdblad stonden, mee in rekening gebracht worden. Dat zijn er vijf. Toch vraagt KV Mechelen rekening te houden met de gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met de zeer korte wedstrijdvoorbereiding voor verschillende spelers die uit quarantaine komen”, schreef de club in een persbericht.

De Pro League wil daar echter niets van weten. De competitieorganisator beschouwt doelman Bouzian, de Zweedse aanwinst Wernersson en de jonge middenvelder van den Eynden niet als als A-kernspelers. Daardoor kreeg het verzoek van KV Mechelen geen gehoor. Dat betekent dat Club Brugge zaterdagavond gewoon in actie komt. Blauw-Zwart zal zich willen herstellen van en revancheren voor de nederlaag tegen OH Leuven. Met een veredelde B-ploeg gingen Philippe Clement en de zijnen pijnlijk onderuit bij de promovendus. Club Brugge verloor in Oud-Heverlee en Leuven niet alleen de wedstrijd, maar ook de koppositie. Die werd overgenomen door Antwerp, dat donderdagavond verrassend te sterk was voor Tottenham.

Koppositie

De achterstand op Antwerp bedraagt slechts één puntje. De Antwerpenaren gaan zondagmiddag op bezoek bij Anderlecht. Mocht Club Brugge het duel met KV Mechelen winnend afsluiten, mag de ploeg zich voor in ieder geval één nachtje koploper noemen. Mechelen is de huidige nummer vijftien, met zeven punten.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws