Nieuw stadion Club Brugge
©Club Brugge

Oplossing stadiondossier voorgesteld door Groen: “Club Brugge eigenaar, Cercle huurder”

De Brugse oppositiepartij Groen heeft volgens Het Laatste Nieuws de oplossing gevonden voor het stadiondossier van Club Brugge. Groen stelt voor om een nieuw stadion op Jan Breydel te bouwen met Cercle als huurder.

“Het Kanaaleiland is niet groot genoeg en de Blankenbergse Steenweg is onzeker”, zegt fractieleider Raf Reuse. “Het is trouwens niet alleen juridisch onhaalbaar, maar ook politiek onwenselijk om daar een stadion te bouwen. De Blankenbergse Steenweg omvat vruchtbare poldergronden die moeten ingezet worden voor duurzame en lokale landbouw.”

“We moeten de open ruimte in Brugge maximaal vrijwaren, ook daar”, gaat Reuse verder. “We willen dat onze beide voetbalploegen een duurzame toekomst hebben in Sint-Andries. Dat is altijd al ons standpunt geweest. We stellen nu ook een concrete formule voor.”

Een verhuur lijkt aldus de oplossing. “Club zou de nieuwe voetbaltempel ook kunnen verhuren aan Cercle met de stad als tussenpersoon. In de erfpachtovereenkomst van de stad met Club bouwen we een absolute garantie in opdat Cercle dat kan doen voor eeuwig en altijd.”

Reuse verwijst naar de Allianz Arena in München. “Daar verbleven ook twee clubs in één stadion. Naargelang de ploeg die speelde, werd het stadion anders verlicht, waardoor er een eigen sfeer ontstaat”, citeert Het Laatste Nieuws.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws